Правителството не е заделило достатъчно средства за модернизиране на армията

...
Правителството не е заделило достатъчно средства за модернизиране на армията
Коментари Харесай

Христо Гаджев: Правителството не е заделило достатъчно средства за модернизиране на армията

Правителството не е заделило задоволително средства за модернизиране на армията и не е заложило в проектобюджета за 2022 година условието за постигане на 2% от Брутният вътрешен продукт за въоръжаване. Това обявиха в изказване в коридорите на Народното събрание от ГЕРБ. Депутатът Христо Гаджев подсети:

" От кабинета на Борисов са дали над 5 милиарда и 250 милиона лв. за модернизацията на армията. Така че всичко това, че армията не е била дофинансирана, е неистина, която беше изречена от министър-председателя. Отделно, заплатите на военнослужещите бяха увеличени с 48% за 4-годишен интервал. И дано да забележим техните проекти, тъй като все още те имат огромен декаданс в това отношение ".

Според ГЕРБ поръчката на кабинета, направена по време на вчерашното чуване в Народното събрание, че ще разчита на нашите военни сили в отбранителната си тактика, на процедура означавало, че одобряваме съветските искания за евакуиране на силите на НАТО:

" Вчера държавното управление взе своето суверенно решение да се съобрази с настояването на Русия и да се изтеглят силите на НАТО от България. Идват кораби и самолети, както неведнъж беше конкретизирано от министър-председателя и министъра на защитата - са рутиннин задачи, само че ние нямаме действително увеличаване на нашите отбранителни качества по отношение на украинската рецесия и изобщо с развиването на нашите въоръжени сили. "
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР