Правителството на Великобритания обяви промени в COVID правилата за пътуване.Там

...
Правителството на Великобритания обяви промени в COVID правилата за пътуване.Там
Коментари Харесай

UK с много важно решение за пътуванията. Какво обяви Джонсън

Правителството на Англия разгласи промени в Коронавирус разпоредбите за пътешестване.

Там се отстрани нуждата посетителите да се подлагат на проби преди тръгване и да се слагат под карантина при идване, до момента в който не получат негативен тест.

Новите разпореждания идват, откакто формалните данни демонстрираха, че един на всеки 15 души в Англия е бил инфектиран с ковид през последната седмица на 2021 година

Обединеното кралство, което към този момент е измежду най-засегнатите от пандемията страни в Европа с близо 150 000 смъртни случая от вируса, е отбелязало нов скок на случаите заради появяването на разновидността Омикрон в края на ноември. След като през последните дни дневният брой на случаите надвиши 200 000, министър-председателят Борис Джонсън съобщи, че рестриктивните мерки за пътешестване, въведени предишния месец за ограничение на разпространяването на варианта, към този момент са неефективни.

" Сега Омикрон е толкоз публикуван, че тези ограничения имат лимитирано влияние върху растежа на случаите, като в същото време не престават да основават обилни разноски за нашата туристическа промишленост ", сподели той пред депутатите. " Затова мога да разглася, че в Англия от 4:00 ч. сутринта в петък ще премахнем теста преди тръгване, който обезкуражава мнозина да пътуват “.

Джонсън означи, че единствено от тези, които имат позитивен тест, ще се изисква по-късно да създадат спомагателен PCR тест, предава БГНЕС.

Той разгласи, че разпоредбите за тестване на общото население в Англия без признаци ще бъдат облекчени, с цел да се смекчат последствията от рекордните равнища на заразяване.

От 11 януари към този момент няма да се изисква утвърдителен PCR тест за асимптоматични хора, които са дали позитивен резултат. Вместо това от тези, които са получили позитивен резултат, ще се изисква неотложно да се самоизолират, без да получават удостоверение с PCR. Подобна система ще бъде въведена в Шотландия и Уелс от четвъртък.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР