Правителството на Република Северна Македония няма да разгледа днес проекта

...
Правителството на Република Северна Македония няма да разгледа днес проекта
Коментари Харесай

Не е работа на президента на съседна държава да се занимава с реформите в Скопие: Ковачевски

Правителството на Република Северна Македония няма да прегледа през днешния ден плана за промени в Конституцията на страната, разгласи още той. По думите му, когато съответните служби показват плана, той ще стане част от дневния ред. Вчера правосъдният министър Кренар Лога съобщи, че кабинетът ще прегледа плана през днешния ден.

Министър-председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски разяснява изказването на българския президент Румен Радев, че РСМ лобира в Европа в опит да скрие неналичието на промени и че това не е верният път. Ковачевски съобщи, че не е работа на президента на прилежаща страна да се занимава с промените в Скопие, а с тези в личната си страна.

Ковачевски още веднъж прикани ВМРО-ДПМНЕ да поддържа измененията, които плануват вписването на българите като един от народите в РСМ. Посочи, че водачът на опозицията Християн Мицкоски е изискал министерски кресла в кабинета, на което е отговорено позитивно, както и предварителни избори, които биха могли да станат факт, откакто стартират същинските договаряния с Европейски Съюз и бъдат затворени най-малко първа и втора преговорна глави.

Президентът на страната Стево Пендаровски разяснява, че опозицията е направила завъртане на 180% градуса във връзка с личните си изказвания от миналите месеци и че към този момент не приказва за " български диктат ", нито, че настоящето Събрание няма мандат да гласоподава конституционните промени. Според него, в случай че опозицията продължи да се държи по този метод, без да настояват, че единствено като българи могат да влязат в Европейски Съюз, тогава не е невероятно 80 депутати да поддържат измененията.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР