Правителството на премиера на Великобритания Борис Джонсън ще представи утре,

...
Правителството на премиера на Великобритания Борис Джонсън ще представи утре,
Коментари Харесай

Трудни времена на Острова: Брекзит и коронавирус

Правителството на премиера на Англия Борис Джонсън ще показа на следващия ден, 11 март, първия бюджет на страната след Брекзит, осведоми AFP. Обединеното кралство е разтърсено от рецесията с ковид, поради която осъществяването на някои обещания за вложения в инфраструктури и климатичен преход би могло да бъде отсрочено.

Новият министър на финансите Риши Сунак даде обещание в края на предходната седмица в изявление за Би Би Си, че на Националната здравна работа ще бъдат предоставени всички нужни запаси, с цел да посрещне здравната рецесия. Вече бяха деблокирани фондове, които ще разрешат на лечебните заведения да работят за бързото създаване на ваксина, съобщи БНР.

Както в редица други наранени страни, коронавирусът във Англия докара до анулацията на многочислени събития и пътувания, както и до евакуацията на стотици чиновници. Те би трябвало да работят вкъщи или ще са в техническа безработица. Промишлеността и най-много автомобилната, е изключително мощно наранена, защото доставките на материали и аварийни елементи са нарушени. Авиацията и туристическият бранш също страдат, а първата жертва на епидемията беше районната компания " Флайби " (Flybe), която бе принудена да спре всичките си полети поради срутва на трафика.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР