Правителството на Обединеното кралство трябва да вземе спешни решения в

...
Правителството на Обединеното кралство трябва да вземе спешни решения в
Коментари Харесай

Обединеното кралство трябва да изгради поне 10 гигавата нови атомни мощности

Правителството на Обединеното кралство би трябвало да вземе незабавни решения в този парламент за възобновяване на атомния потенциал на Англия и да се изградят минимум 10 гигавата нови мощности до 2030 година. Това се показва в отчет, квалифициран от междупартийна група от членове на Народното събрание.

Правителството разгласи поетапен отвод от потреблението на въглища, както и законопроект, който да отразява независимостта на страната от разпоредбите на Европейски Съюз за държавна помощ. В отчета се показва, че по-голяма част от атомния флот на страната ще бъде изведен от употреба до март 2024 година

Ядрената промишленост е идеалният инструмент за поддръжка на двойните цели на държавното управление за уравновесяване на стопанската система на Обединеното кралство и понижаване на парниковите излъчвания, написа в документа. Според политиците, атомната промишленост на страната, повече от всеки различен източник, е помогнала да се избегне изпускането на еквивалента на шест години въглеродни излъчвания. При това 90% от работните места в бранша са отвън Лондон и Югоизточните региони, а брутната добавена стойност на служащ е в размер на 100 000 лири (138 000 долара).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР