Правителството на Никарагуа разкри, че метеорит се е разбил близо

...
Правителството на Никарагуа разкри, че метеорит се е разбил близо
Коментари Харесай

Пореден метеоритен сблъсък, човечеството не е подготвено за опасността

Правителството на Никарагуа разкри, че астероид се е разрушил покрай столицата Манагуа на 7 септември. Сблъсъкът и последвалата детонация са били усетени в 1.2-милионния град и са образували кратер с диаметър 12м и дълбочина 5м.

Няколко индивида са видели обекта да пада от небето, а мнозина са разказали за пясък, прахуляк и детонация във въздуха, както и за миризма на изгоряло. Метеоритът е паднал в гориста околност в покрайнините на града, покрай летището.

Учените към момента изследват кратера и не могат да открият състава на астероида, нито да открият остатъци от него. Убедени са обаче, че в реалност става въпрос за астероид.

Властите в Никарагуа считат, че астероидът е откъснало се парче от метеорита 2014RC, който е минал покрай Земята през същия ден. НАСА са засекли метеорита единствено седмица преди този момент и са очаквали парчета от него да паднат на нашата планета.

Късната реакция на НАСА и последвалият метеоритен конфликт в Никарагуа за следващ път демонстрират, че човечеството е импровизирано за по-сериозен конфликт. НАСА наблюдават придвижването на повече от 11 000 метеорита, които се чака да приближат Земята и да съставляват риск, само че не е известно какъв брой още евентуално рискови метеорити остават незасечени.

 

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР