Правителството на нидерландския премиер Марк Рюте подава оставка заради скандал,

...
Правителството на нидерландския премиер Марк Рюте подава оставка заради скандал,
Коментари Харесай

Правителството на Нидерландия подава оставка заради скандал с детски надбавки

Правителството на нидерландския министър председател Марк Рюте подава оставка поради скандал, обвързван със детски надбавки и предизвикал съществени финансови усложнения на хиляди фамилии, съобщи Ройтерс.

Новината беше обявена първо от медиите. Очаква се самият министър председател да разгласи това на конференция, два месеца преди парламентарните избори и на фона на здравна рецесия.

Хиляди фамилии бяха упрекнати неправилно в машинация, обвързвана с детските надбавки и бяха принудени да ги възстановят, което сътвори съществени финансови проблеми за някои от тях. Освен това доста от тях са станали обект на етническо профилиране заради съществуването на двойно поданство.

По-рано Нидерландската социална телевизия (NOS) заяви, като се базира на източник, непосредствен до държавното управление, че оставката на кабинета е неизбежна. Парламентарните избори в страната са планувани за след два месеца.

Марк Рюте е министър председател на Нидерландия от 2010 година и един от най-дълго управлявалите европейски водачи. Вчера той съобщи пред публицисти, че не желае да предсказва какви са възможностите на държавното управление му да оцелее след абсурда.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР