Правителството на Нидерландия започна кампания за ограничаване на продължителността на

...
Правителството на Нидерландия започна кампания за ограничаване на продължителността на
Коментари Харесай

Нидерландците избиха рибата! Как се къпят

Правителството на Нидерландия стартира акция за ограничение на продължителността на къпането до пет минути, оповестява „ Уолстрийт Джърнал “. 

В североизточна част на страната локалните управляващи раздават на жителите си таймери, с цел да ги насърчат да пестят пари. 

Теа Деркс от Амстердам споделя, че постоянно се е опитвала да лимитира потреблението на сила.

Тя взема душ да вземем за пример единствено един път седмично за не повече от пет минути, а през останалите дни просто се търка с мокра гъба.  

58-годишната жена, която употребява велосипед като главно средство за напредване, съобщи, че честите душове са " безусловно ненужни ". Освен това, с цел да пести сила, Деркс употребява електрическа кана за миене на чинии, вместо да употребява гореща вода от водопровода.

В същото време ученият Рейнт Ян Ренес, който поучава националното държавно управление по какъв начин да накара хората да пестят сила, споделя, че жителите обичат да пестят пари и се грижат за околната среда, само че са скептични към настояванията на държавното управление и нормално не вършат персонални жертви без основателна причина.

" За някои душът остава свещено място ", показва 23-годишният студент Мейндерт Бурсма. Той е доста угрижен за климата и за това пътува до Гърция с трен, с цел да избегне излъчванията, свързани с пътуването със аероплан.

За да се понижи зависимостта от изкопаемите горива, той съобщи, че потреблението на сила би трябвало да бъде понижено " в главните браншове ". Това е и повода той да не приема решението за понижаване на къпането. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР