Правителството на Нидерландия тази седмица може да обяви плановете си

...
Правителството на Нидерландия тази седмица може да обяви плановете си
Коментари Харесай

Нидерландия може да обяви планове за нови атомни мощности

Правителството на Нидерландия тази седмица може да разгласи проектите си за създаване на два нови атомни енергоблока, стана ясно от думите на министъра на климата и енергетиката Роб Йетен.

Войната в Украйна сложи под напън доставките на изкопаеми горива в Европа и болшинството в Народното събрание на страната прикани Йетен да развие сюжети за строителство на нови атомни мощности. Според енергийния министър Нидерландия е напълно отдадена на ВЕИ - вятър, слънце и други устойчиви енергийни източници, само че е необходим и „ постоянен енергиен източник без CO2 в този енергиен микс “, съобщи NL Times.

По думите му държавното управление би трябвало да има „ доста ясна политика “ за това по какъв начин безвредно да ръководи АЕЦ и да откри искащи, които да построят и безвредно експлоатират централата. Народната партия за независимост и народна власт (VVD) упорства новите мощности да бъдат построени на територията на единствената настоящата атомна централа в Нидерландия – АЕЦ „ Борсел “, в която работи един енергоблок.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР