Правителството на националното съгласие в Либия призна важността на намесата

...
Правителството на националното съгласие в Либия призна важността на намесата
Коментари Харесай

Руските наемници в Либия са избягали от фронта заради турската военна намеса

Правителството на националното единодушие в Либия призна значимостта на намесата на Турция във военните дейности, съобщи Анадолската организация, базирайки се на вицепремиера на приетото от Организация на обединените нации държавно управление Ахмед Муайтик.

Той съобщи, че към днешна дата Правителството на националното единодушие разполага с задоволително механически запаси, с цел да отбрани Триполи. Наемниците от „ Вагнер” са почнали да търпят загуби на фронтовата линия, което ги е принудило да се изтеглят от зоната на бойните дейности.

Ахмед Муайтик уточни, че силите на Халифа Хафтар изпитват тежки усложнения. Военната интервенция на Турция е трансформирала салдото на силите в Либия, сподели той. Именно турската интервенция е нарушила вмешателството на Русия и е трансформирала убеждението на западните кръгове, че успеха е в забрадка вързана на Хафтар. Анкара застана зад интернационално приетото държавно управление в Триполи, до момента в който Москва поддържа Хафтар и неговата Либийска национална войска.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР