Правителството на Малта ще предложи промяна в закона, която да

...
Правителството на Малта ще предложи промяна в закона, която да
Коментари Харесай

И Малта обмисля да разреши абортите

Правителството на Малта ще предложи смяна в закона , която да разреши на лекарите да прекъсват бременност, в случай че животът или здравето на майката са изложени на риск, заяви Би Би Си.

Малката средиземноморска страна има единствената цялостна възбрана на абортите в Европейски Съюз.

Министрите дадоха обещание да преразгледат закона, откакто на американска туристка беше отхвърлен аборт, откакто тя стартира да прави импровизиран аборт.
 Малта е първата страна от Европейски Съюз, която легализира канабиса за персонална приложимост
Малта е първата страна от Европейски Съюз, която легализира канабиса за персонална приложимост

Пушенето ѝ на публични места или пред деца обаче ще бъде нелегално

На Андреа Пруденте, която била бременна в 16-ата седмица, лекарите споделили, че не могат да създадат нищо , до момента в който сърцето на бебето към момента бие.

Изправена пред евентуално смъртоносна зараза, тя желае да направи аборт и след дни на очакване най-сетне ѝ е позволено да отлети за Испания.

Министърът на опазването на здравето на Малта Крис Фърн съобщи, че в околните дни в Народното събрание ще бъде импортирана законова корекция, която ще подсигурява, че лекарите към този момент са предпазени от закона в случаите на медицински затруднения, които слагат живота на майката в риск или съществено заплашват здравето ѝ заради бременността.

Понастоящем Наказателният кодекс на Малта планува, че всеки доктор, който умишлено даде на жена средства за спиране на бременността, се санкционира със затвор от 18 месеца до четири години и с непрекъсната възбрана за практикуване на специалността.
 Малта първа в Европа доближи стаден Коронавирус имунитет
Малта първа в Европа доближи стаден Коронавирус имунитет

70% от популацията е имунизирано или преболедувало

Всяка жена, която сама провежда спирането на бременността си, също може да бъде наказана на затвор , макар че се счита, че от години насам не е повдигнато обвиняване против нито една жена.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР