Правителството на Латвия ограничава влизането на руснаци с шенгенски визи.

...
Правителството на Латвия ограничава влизането на руснаци с шенгенски визи.
Коментари Харесай

Латвия категорично няма да пуска руснаци с шенгенски визи

Правителството на Латвия лимитира влизането на руснаци с шенгенски визи. Това разгласи външният министър на страната Едгарс Ринкевичс, представен от " Ройтерс ".

Латвийското държавно управление реши да ограничи влизането на съветски жители с визи за Европейски Съюз в Латвия, написа той в Туитър.

Решението за възбрана на влизане на руснаци с годни шенгенски визи беше в съгласие през вчерашния ден от трите балтийски страни и Полша, само че се чака въпросът да бъде в допълнение разискван от Европейски Съюз.

Текстът и детайлите на съответните съглашения ще бъдат оповестени до 10 дни след срещата.

На 6 септември Европейската комисия утвърди предложение за спиране на съглашението сред Европейски Съюз и Русия за облекчение на визовия режим. Европейска комисия чака решението да бъде утвърдено от Съвета на Европейски Съюз и да влезе в действие до 12 септември. Според предлагането цената на визите и общото време за обработка ще се усилят доста, а издаването на туристически визи ще бъде последният приоритет в консулствата.

Освен това Европейската комисия прикани страните от Европейски Съюз да ревизират претендентите за виза за " надеждност ".

В сряда Литва, Латвия и Естония се споразумяха да лимитират влизането на съветски жители на своя територия от Русия и Беларус.

Ден по-късно Полша се причисли към решението на балтийските страни за ограничение на допускането на съветски жители на своя територия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР