Целта е да има ясна и бърза комуникация с ръководството

...
Целта е да има ясна и бърза комуникация с ръководството
Коментари Харесай

Създават единна група в МЗ, която да улеснява процеса по изграждане на детска болница

Целта е да има ясна и бърза връзка с управлението на Министерство на здравеопазването по плана за създаване на Национална детска болница.  " Ние желаем да имаме съответни хора в Министерството, които да дават отговор, с които да контактуваме, да няма закъснение в връзката и всичко, което върви, да бъде безусловно транспарантно ", заяви председателят на Обществения съвет проф. Иван Литвиненко.  

Според професора не е работа на Обществения съвет да желае пояснение по какъв начин е обещано разрешителното за нова частна болница " Мама и аз " на територията на София, което беше придвижено до Министерски съвет точно от здравния министър Галя Кондева. По думите му, всичко, което е обвързвано със съмнителни решения, би трябвало да се откри от съответните служби. 

 

 

По въпроса за обезпечаването на фрагменти за бъдещото лечебно заведение проф. Литвиненко сподели, че имат поддръжка и уверението, че се работи по въпроса. По думите му няма проблем с терена на болничното заведение, като се изключи че сега се разисква методът на метод към терена. Обсъдени са и разновидностите за оптимално решение. 

Следващата седмица следва нова среща в Министерство на здравеопазването, както и среща сред Обществения съвет и представители на Европейската капиталова банка. Тя ще даде началото на идващите три стратегически документа, които би трябвало да бъдат направени за построяването на болничното заведение - за обсега и потенциала на лечебното заведение, изясни Надежда Рангелова , член на Оценка за съвместимост.

По думите ѝ тези документи би трябвало да се разработят в период шест-осем месеца. Днес беше стихотворец ангажимент от страна на министерството, тъй че редом да се движат всички процеси, сподели още тя.

В отговор на въпрос дали със Столичната община се разяснява тематиката за достъпа с градски превоз до бъдещата детска болница, Надежда Цекулова, член на Оценка за съвместимост сподели, че все още от Министерство на здравеопазването са ги уверили, че имат добър разговор със Следствен отдел към окръжна прокуратура, както и че общината спомага изцяло за обезпечаване на организация на придвижването за достъп до терена, с цел да стартира разрушаването на съществуващите в терена здания.

" Следим този разговор и в случай че има потребност, ще се включим ", добави тя.

Срещата в Здравното министерство беше инициирана от премиера Димитър Главчев, дни откакто държавното управление утвърди построяването на огромна частна педиатрична болница в София, само че след публичен и политически напън анулира решението си. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР