Правителството на Кирил Петков направи много категорични крачки към газова

...
Правителството на Кирил Петков направи много категорични крачки към газова
Коментари Харесай

Йордан Терзийски, ПП: За 2 танкера намерихме слотове, щяхме да осигурим и за другите 7

Правителството на Кирил Петков направи доста безапелационни крачки към газова диверсификация и не оставихме за нито един ден българския бизнес и българския обичай без газ. В доста незабавен порядък успяхме да договорим два танкера с полутечен газ и съответните слотове за доставки до България.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria Йордан Терзийски от „ Продължаваме промяната “.

Успяхме да нагнетим Чирен до малко над 50% и започнахме да търсим малко по-средносрочно решение с обвързващата оферта за 7-те танкера полутечен газ от Съединени американски щати. За страдание служебното държавно управление съумя да контракти
слотове единствено за един от тях и тук стартират да изникват доста въпроси. Търсило ли се е интензивно метод да бъдат осъществени те? Защото това щеше да ни даде една обезпечена сигурност за тази зима. Успяхме да договорим цялостния размер азерски газ – 1 милиарда кубика и тези танкери щяха да обезпечат още толкоз, което щеше да подсигурява една сигурност за българския обичай и бизнес за тази зима.

 
Ако държавното управление желае да продължи своята работа с „ Газпром “ би трябвало да стане доста ясно дали сега то продължава да декларира всекидневно количествата, както ние го правихме във всеки един ден, с цел да може при един възможен арбитраж ние да бъдем мощната страна, тъй като България е била правилната страна по контракта. Направили сме две заплащания към „ Газпром “, които бяха върнати.
Както виждате два танкера стигнаха, сподели Терзийски във връзка обвиняванията, че не е имало стопански преференциални контрактувани
слотове за разтоварването им. Седемте танкера бяха контрактувани на по-ниски цени от пазарните, два дни преди да падне държавното управление на Кирил Петков. Трябваше ни още малко време, с цел да договорим цялостните слотове, добави той.

Обвинението на Делян Добрев от ГЕРБ, че сега плащаме с 28% по-скъп газ, който купуваме от „ Газпром “, а разликата в парите отива в офшорни компании на Политическа партия, Терзийски дефинира като откровени неистини.

 
Това ще завърши още на 2 октомври, тъй като на българските жители им писна да бъдат лъгани и манипулирани от ГЕРБ. Г-н Василев доста ясно изясни по какъв начин се формулира цената на „ Газпром “ – тя е обвързвана с борсата и това е направено още по времето на ГЕРБ. Тоест те са се отказали от един много по-изгоден контракти, предподписали са го и са го свързали с борсата.
По мотив мигрантския напън и оградата по границата, Терзийски сподели, че това е едно скъпо оборудване, тъй като цената му се нараснала на километър четири пъти. „ Качеството на строителство явно е каквото беше качеството на строителство на пътища по времето на господин Борисов. Виждаме, че тази ограда е компрометирана и че е имало канали, покровителствани от избрани институции и всичко това би трябвало да завърши. Направихме първата стъпка по възобновяване на граничния надзор с акцията в „ Капитан Андреево “. Там успяхме да върнем страната в своята роля. Всеки четвърти камион е бил цялостен с плодове и зеленчуци, цялостен с пестициди. Давали сме отрова на децата си и сме захранвали мафията със средства. Това всичко е било под патронажа на ръководещите от ГЕРБ “, сподели още Терзийски.

Вижте цялото изявление във видеото.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР