Израелските танкове навлязоха в сърцето на Джабалия в северната част

...
Израелските танкове навлязоха в сърцето на Джабалия в северната част
Коментари Харесай

Израел удря по Рафах в северната част на Газа, без да напредва

Израелските танкове навлязоха в сърцето на Джабалия в северната част на Газа в четвъртък , изправени пред противотанкови ракети и минохвъргачни бомби от екстремисти, съсредоточени там, до момента в който на юг силите му удрят по Рафах, без да напредват, предава " Ройтерс ".

Бавният прогрес на израелската атака, повече от седем месеца откакто беше провокирана от, акцентира трудността в постигането на задачата на премиера Бенямин Нетаняху за цялостното премахване на екстремистичната група.

" Ние изтощаваме " Хамас " ", сподели израелският министър на защитата Йоав Галант, обявявайки, че ще бъдат ситуирани още войски в Рафах, където съгласно него са били разрушени няколко тунела.

Израел споделя, че четири батальона на " Хамас " са ситуирани сега в Рафах дружно със заложниците, отвлечени по време на нападението на 7 октомври, само че е изправен пред , и да не нахлуват в града, където се крият стотици хиляди разселени палестински цивилни.

Броят на смъртните случаи в Газа се е нараснал до 35 272 , споделиха здравни чиновници в управлявания от " Хамас " анклав. Гладът в газа е широкоразпространен защото напъните за интернационална помощ са блокирани от насилието и де факто затварянето на Израел на Граничен контролно-пропусквателен пункт Керем Шалом и граничния пункт Рафах с Египет.

Съединените щати закотвиха краткотраен плаващ пристан на плажа в Газа в четвъртък , с цел да усилят доставките на помощ, само че към момента не е ясно по какъв начин ще бъде разпределена поради провокациите, които изправят Организация на обединените нации и филантропичните групи от месеци.

Египетски източници споделиха, че Кайро, който се опасява от всеобщо изселване от Газа към Египет, да координира повторното отваряне на граничния пункт Рафах, който Израел завладя на 7 май.

Преговорите за преустановяване на огъня и освобождение на заложници са в по отношение на това по какъв начин да се постави завършек на войната. Ръководителят на " Хамас " Исмаил Хания сподели, че неговата група, която ръководи Газа от 2007 година, би трябвало да продължи да играе роля, до момента в който президентът на Египет Абдел Фатах ас-Сиси, посредничейки дружно с Катар и Съединените щати, съобщи, че Израел не прави задоволително.
 Израел умъртви петима свои бойци при другарски огън в Северна Газа
Израел умъртви петима свои бойци при другарски огън в Северна Газа

Военните са попаднали под пресечен танков огън
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР