Правителството на Кипър ще заплаща 35% от стойността на хотелска

...
Правителството на Кипър ще заплаща 35% от стойността на хотелска
Коментари Харесай

По-евтини нощувки за местните туристи

Правителството на Кипър ще заплаща 35% от цената на хотелска нощувка като тласък за локалните поданици да почиват на острова. Новият проект за поддръжка на вътрешния туризъм влиза в деяние от през днешния ден, съобщи БНР.

171 хотели, измежду които 4- и 5-звездни, туристически селища и места за агротуризъм се включиха в специфичната стратегия за стимулиране на вътрешния туризъм. Тя е част от общата политика на държавното управление за подкрепяне на мощно засегнатата от коронавирусната рецесия туристическа промишленост.

Новият проект е ориентиран към непрекъснатите поданици на Кипър за да ги насърчи да прекарват почивките си в страната. Затова им се оферират налични хотелски цени и част от разноските по престоя им се поема от страната. Програмата ще работи от 1 юни до 30 ноември, без дейните летни туристически месеци юли и август.

Участващите в нея хотели би трябвало да оферират за целия този интервал оптималната цена от 60 евро дневно със закуска за двойна стая, като се изискват най-малко две нощувки. 35% от сумата е дотация от страната, тъй че почиващият заплаща най-вече 39 евро даже и за 5-звездно настаняване. Схемата за отстъпки за локални туристи е изключително потребна за бранша и за стопанската система като цяло, показват от Министерството на туризма. Кипърската хотелиерска асоциация приветства самодейността като опция за „ глътка въздух” за сектора.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР