Правителството на Кипър одобри план за предоставяне на безвъзмездна финансова

...
Правителството на Кипър одобри план за предоставяне на безвъзмездна финансова
Коментари Харесай

Кипър с план за субсидиране на традиционни производства, свързани с туризма

Правителството на Кипър утвърди проект за даване на безплатна финансова помощ на дребния бизнес в разнообразни обичайни производства, измежду които лозарството и винопроизводството, заяви БНР.

Новата държавна дотация ще подкрепя основаването и активността на обичайни занаятчийски работилници и дребни фамилни предприятия в планинските и селските региони на Кипър. Целта е да се подтиква туризмът, като се разпространява и обогати предлаганият на острова туристически артикул, а също да се насърчи еко- и агротуризмът.

В отворените за визити по новата стратегия цехове и работилници кипърски и задгранични гости ще имат опция да следят онлайн изработването от локални занаятчии на типичните кипърски грънчарски произведения, плетени кошници, бродерии и текстил. Гостите ще се срещнат от близко и с приготвянето на обичайни артикули като сиренето халуми, хлебни и сладкарски произведения, вино. Туристите ще могат да се включат и в безвъзмездни семинари по кипърска гастрономия, провеждани от членове на Кипърската асоциация на готвачите. Лицензирани екскурзоводи ще водят безвъзмездни обиколки за гостите в тези региони.

Най-успешните пробни планове ще бъдат включени в туристическия маршрут за „ достоверни прекарвания ”, който министерството на туризма се приготвя да започва наесен.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР