Правителството на канцлера Ангела Меркел съобщи, че планира данъчна отстъпка

...
Коментари Харесай

Германия планира до 600 евро данъчна отстъпка за работещите от вкъщи |

Правителството на канцлера Ангела Меркел заяви, че възнамерява данъчна отстъпка за хората, работещи от у дома по време на пандемията. 

Така ще се компенсират по-високите разноски за отопление, електричество и други сметки вкъщи. 

Коалицията на Меркел съобщи, че се е съгласила с предлагането, което ще разреши на чиновниците, работещи от у дома, да н амалят годишната си сметка за налози с пет евро на работен ден до оптимален размер от 600 евро годишно, прецизира БГНЕС. Финансовият министър Олаф Шолц изясни, че препоръчаното законодателство, се чака да бъде утвърдено от Народното събрание през декември. Той добави, че то е " положително за служащите " и " не е огромно фискално предизвикателство за немската страна ".

Данъчното законодателство в Германия дефинира, че работата от вкъщи нормално дава отговор на отстъпките единствено, в случай че една стая в къщата се употребява извънредно и единствено като офис.

Изчисленията на института Ifo демонстрират, че към 56% от немските чиновници биха могли да работят краткотрайно от вкъщи си. Съществуващият закон " към този момент не е подобаващ с днешния работен свят ", сподели Себастиан Брем, народен представител и данъчен консултант на баварския съдружник на Меркел ХСС.

Планираното данъчно облекчение е " гъвкавият отговор " на това, сподели той.

Това, което остана неразрешено обаче, е дали предлагането за налог за домакински офис ще бъде включено в данъчното облекчение от 1000 евро, което всеки немски чиновник към този момент получава годишно за разноски, свързани с работата като превоз и екипировка за труд. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР