Правителството на канадския премиер Джъстин Трюдо въведе в понеделник законодателство,

...
Правителството на канадския премиер Джъстин Трюдо въведе в понеделник законодателство,
Коментари Харесай

Канада налага строг контрол над огнестрелното оръжие

Правителството на канадския министър председател Джъстин Трюдо вкара в понеделник законодателство, което ще замрази вноса, пазаруването или продажбата на револвери, заяви АП.

Така се постанова непоколебим надзор върху огнестрелното оръжие.

" Ние ограничаваме броя на револверите в тази страна ", сподели Трюдо.

Очаква се наредбите да бъдат въведени тази есен.

" Ще бъде нелегално да се купуват, продават, трансферират или внасят револвери на всички места в Канада ", сподели министър председателят. Семейства на жертви на пукотевица се причислиха към него на конференция в Отава.

Канада към този момент има проекти да забрани 1500 типа огнестрелни оръжия от боен жанр и да предложи наложителна стратегия за назад изкупуване, която ще стартира в края на годината. Трюдо сподели, че в случай че някой в действителност желае да резервира щурмовото си оръжие, то това ще бъде изцяло неработещо.

Канада към този момент разшири инспекциите на предишното.

Трюдо от дълго време възнамерява да одобри по-строги закони за оръжията, само че въвеждането на новата мярка идва след всеобщи стрелби в Съединени американски щати този месец.

Министърът на публичната сигурност Марко Мендичино назова законодателството най-значимата стъпка, която Канада е подхванала за едно потомство.

" Държавите, които правят добра работа по контрола на оръжията, правят добра работа с управлението на насилието с оръжие ", сподели Мендичино в изявление за Асошиейтед прес.

Бил Блеър, министър за изключителни обстановки, сподели, че Канада е доста друга от Съединените щати.
 Байдън прикани за законодателни промени за оръжията след клането в Тексас
Байдън прикани за законодателни промени за оръжията след клането в Тексас

Местните поданици са го призовали за дейности

" В Канада притежаването на оръжие е привилегия, а не право ", сподели Блеър. " Това е принцип, който ни отличава от доста други страни по света, изключително от нашите сътрудници и другари на юг. "

Канада е имала доста по-малко всеобщи стрелби от Съединени американски щати, частично заради неналичието на елементарен достъп до оръжия.

Блеър означи, че оръжията постоянно се придвижват незаконно от Съединени американски щати, за които той означи, че разполагат с един от най-големите арсенали на дребни оръжия в света.

Правителството възнамерява да се бори с контрабандата и трафика на оръжие посредством увеличение на наказателните наказания, даване на повече принадлежности за следствие на закононарушения с огнестрелно оръжие и усилване на граничните ограничения. Трюдо сподели, че увеличеното финансиране към този момент е помогнало на граничните чиновници да удвоят количеството контрабандно оръжие, иззето на границата на Съединени американски щати.
 Проверяват дейностите на полицията след клането в Тексас
Проверяват дейностите на полицията след клането в Тексас

19 деца и учители починаха при стрелбата в Увалде

Новите ограничения ще бъдат признати в канадския парламент, защото ръководещите либерали и лявата съпротива Нови демократи имат задоволително гласове.

Пиер Поалиевр, който се кандидатира за водач на Консервативната партия, сподели, че спазващите закона притежатели на оръжие би трябвало да бъдат уважавани, а рисковите нарушители би трябвало да бъдат вкарани в пандиза.

" Освен потреблението на огнестрелни оръжия за спортна пукотевица и лов, няма причина някой в ​​Канада да има потребност от оръжия в всекидневието си ", сподели Трюдо. Имаме потребност от по-малко принуждение с оръжие.
 Поне 19 убити деца в начално учебно заведение в Тексас Обновена
Поне 19 убити деца в начално учебно заведение в Тексас

Властите считат, че нападателят е работил самичък

" Не можем да позволим на дебата за оръжието да стане толкоз поляризиран, че нищо да не се направи. Не можем да допуснем това да се случи в нашата страна. Тук става дума за независимост. Хората би трябвало да имат независимост да вървят до супермаркета, учебното заведение или мястото си за поклонение без боязън. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР