Правителството на Германия и парламентарните фракции в управляващата коалиция разглеждат

...
Правителството на Германия и парламентарните фракции в управляващата коалиция разглеждат
Коментари Харесай

Ето какви са вариантите пред Германия за Северен поток 2

Правителството на Германия и парламентарните фракции в ръководещата коалиция преглеждат четири разновидността за деяние към обстановката със „ Северен поток 2 “. Те варират от прекъсване на строителството на газопровода до потреблението му в бъдеше за водопровод на по този начин наречения „ механизъм за прекъсване “, който би обвързал доставките на газ за Европейски Съюз с тези за Украйна, написа организация БГНЕС.

Според немския „ Ханделсблат “, който се базира на държавни източници, „ съперниците на тръбопровода са разочаровани “ от решението на Държавния департамент на Съединени американски щати да се откаже от въвеждането на спомагателни наказания против компаниите, участващи в реализацията на плана. Въпреки че новата американска администрация преглежда „ Северен поток 2 “ като неточност, тя е подготвена на разговор с Берлин по отношение на бъдещето на газопровода. Вестникът акцентира, че в Съединени американски щати се приказва за „ договаряния на високо равнище “ с държавното управление на Германия.

Федералните управляващи разискват по какъв начин да удовлетворят претенциите на американците и да ги накарат да се откажат от глобите против участващите в плана компании. Един от вероятните разновидности е потреблението на газопровода като „ механизъм на изключване “, т.е. да се приключи доставката на газ по „ Северен поток 2 “, в случай че Русия редуцира размера на превозения през Украйна газ. Подобен сюжет провокира голям брой въпроси „ от юридическа и от политическа позиция “, макар че като цяло се прави оценка позитивно от страна на Вашингтон.

Да се заплашва с преустановяване на снабдяването за лични потребности не е изключително интелигентна тактика, счита ръководителят на комисията по външна политика в Бундестага Норберт Рьотген. Експертите предизвестяват, че, създавайки сходен механизъм, Германия ще „ се простреля в краката “: цената на газа следователно ще скочи, а участващите в плана компании може да изискат милиарди компенсации поради понесени вреди. Вторият вид планува краткотрайно прекъсване на строителството, до момента в който траят договарянията със Съединени американски щати. Обсъжда се основаването на комисия, в която да влязат представители на Съединени американски щати и на страни от Европейски Съюз.

Третият сюжет планува доста увеличение на вложенията в енергийния бранш на Украйна и усилване на съдействието в енергийната област, както и изследването на опциите за доставка на „ зелен “ водород от там в бъдеще. Според четвъртия вид, строителството би трябвало да бъде приключено, без значение от заканите и рецензията против плана. Това би означавало неизбежно утежняване на връзките със Съединени американски щати, предизвестява изданието. Правителството на Германия се пробва да откри пакетно решение, което да удовлетворява претенциите на всички наранени страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР