Правителството на Дания предложи възстановяване на използването на дигитален корона

...
Правителството на Дания предложи възстановяване на използването на дигитален корона
Коментари Харесай

Дания връща корона пропуска заради навлизането в третата COVID-19 вълна

Правителството на Дания предложи възобновяване на потреблението на цифров " корона пропуск ", който да се показва, когато датчаните посещават питейни заведения и заведения за хранене на закрито, откакто страната навлиза в трета вълна от COVID-19 пандемията, осведоми " Ройтерс ".

Дания беше една от дребното страни, които отстраниха съвсем всички ограничавания през септември, откакто избегна трета вълна от заразявания напролет и лятото поради обширни ограничаващи ограничения, наложени след Коледа.

Но броят на ежедневните инфекции нараства устойчиво до към 2 300 през последните дни от ниското равнище от малко над 200 в средата на септември.

Коефициентът на категоричност, делът на общите направени проби, които са били позитивни, също се е покачвал устойчиво през последните седмици от 1,2% в средата на септември до 2,3% до края на октомври.

" Няколко европейски страни към този момент са в средата на своята четвърта вълна от корона. В Дания се насочваме към нашата трета вълна от корона ", сподели министърът на опазването на здравето Магнус Хойнике по време на ефирен брифинг в понеделник.

Пропускът за корона, който нормално се показва посредством приложение на телефоните на датчаните, се употребява, с цел да се ревизира дали притежателят е имунизиран или дали е негативен тест за ковид.

Мярката, показана от държавното управление, която предстои на утвърждение от Народното събрание, също ще изисква пропускът да бъде показан за събирания на закрито над 200, като да вземем за пример в кина и музеи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР