Правителството на Белгия прие в четвъртък набор от нови мерки

...
Правителството на Белгия прие в четвъртък набор от нови мерки
Коментари Харесай

Белгия въвежда нови мерки за борба с престъпленията, свързани с наркотици

Правителството на Белгия одобри в четвъртък набор от нови ограничения за битка с закононарушенията, свързани с опиати, откакто в пристанищния град Антверпен зачестиха случаите на принуждение от страна на банди.

Федералното държавно управление утвърди тактика и пакет от седем ограничения за битка с трафика на опиати и проведената престъпност, заяви министър-председателят Александър де Кро на конференция след съвещание на Съвета за национална сигурност.

Той назова битката с престъпността, обвързвана с опиати, " безспорен приоритет " за своето държавно управление, откакто през последните години насилието, обвързвано с опиати, се усили фрапантно.

Според министъра на правораздаването Винсент ван Куикенборн, то към този момент е достигнало " етапа на наркотероризма, при която подземният свят към този момент от ден на ден се насочва към горния свят, заплашвайки хората и инфилтрирайки се измежду тях ".

Правителството ще назначи народен комисар по опиатите, който ще координира работата на другите институции със заместител и 10 чиновници.

То ще ускори също по този начин сигурността на пристанището в Антверпен, като усили броя на чиновниците на правоприлагащите органи и на чиновниците, извършващи инспекции.

Вече са наети 108 митнически чиновници, а броят на сътрудниците на морската полиция ще бъде повишен от 116 на 312.

Пристанището в Антверпен ще наеме и 86 нови охранители.

По време на процеса на набиране на личен състав армията ще изпрати неотложно 50 военнослужещи, които да засилят сигурността.

Освен това ще бъдат тествани 16 000 пристанищни служащи в цялата страна, като ще се направи изследване и на техния престъпен статус и финансово положение.

Правителството реши също по този начин да утрои санкцията за употребяващите кокаин до 1000 евро или да им предложи рехабилитация.

В рамките на новите ограничения белгийската полиция ще ускори съдействието си с интернационалните сътрудници.

През януари 11-годишно момиче почина инцидентно при престрелка сред членове на мафията в Антверпен.

През последните пет години в града са станали към 218 случая, свързани с опиати, в това число престрелки и палежи на коли. /БГНЕС, Анадолска организация

Брюксел / Белгия
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР