Правителството има готовност да удължи до края на годината мярка

...
Правителството има готовност да удължи до края на годината мярка
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Готови сме да удължим 60 на 40 до края на годината

Правителството има подготвеност да удължи до края на годината мярка 60/40 незабавно след актуализацията на бюджета. Това сподели общественият министър Гълъб Донев на парламентарния надзор.

" В момента се намираме на прага на четвъртата вълна от Коронавирус пандемията. Министерството на труда и обществената политика поставя всички старания да поддържа всички групи работещи, които няма да могат да упражняват своята активност ", сподели общественият министър.

 С актуализацията на бюджета ще бъдат обезпечени 430 млн. лева за помощ за бизнеса, като 30 млн. лева са за авиосектора. Очаква се по 60/40 до края на годината да бъде непокътната заетостта за към 80 000 души приблизително на месец. " Самоосигуряващите се може да бъдат подкрепени за опазване на заетостта на наетите при тях хора и по мярката " Запази ме + ", или по 75/ 0. Предвижда се да бъде непокътната заетостта на към 60 000 души. По нея ще могат да аплайват и самоосигуряващите се, чиято активност е лимитирана от заповед на държавен орган, с която е прекратена активността в избрани стопански действия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР