Правителството гласува допълнителни около 50 млн. лв. по бюджета на

...
Правителството гласува допълнителни около 50 млн. лв. по бюджета на
Коментари Харесай

Кабинетът гласува допълнителни 50 млн. лв. за заплатите на медицинските сестри

Правителството гласоподава спомагателни към 50 млн. лева по бюджета на Министерството за опазването на здравето за повишение на заплатите на медицинските сестри и експертите по здравни грижи.

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев съобщи, че това се прави за гарантиране на по-добри условия и предпоставки за обезпечаване на равнопоставен достъп до здравна помощ на жителите в сходство с потребностите на популацията и разпоредбите за добра здравна процедура.

„ С посочената сума ще се усилят разноските по политика в региона на диагностиката и лекуването в бюджетна стратегия „ Осигуряване на здравна помощ на характерни групи от популацията “, съобщи здравният министър. Ананиев уточни, че средствата ще бъдат предоставени като дотация на лечебните заведения.

„ Направеният разбор на всички лечебни заведения демонстрира диспропорции и отклонения в механизмите в методите на образуване и систематизиране на разноските по стопански детайли – включително и разноските за личен състав “, съобщи той. Ананиев уточни, че началните заплати за медицинските сестри и експертите по здравни грижи ще станат 950 лева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР