Ректорът на УНСС Димитър Димитров, срещу когото има данни за

...
Ректорът на УНСС Димитър Димитров, срещу когото има данни за
Коментари Харесай

Мафия в УНСС: След новина ректорът заплашва пребития доц. Димитър Динев

Ректорът на УНСС Димитър Димитров, против който има данни за плагиатство, е заплашвал пребития доцент Димитър Динев поради подозрения, че е опосвестил гаврите, се научи от източници във вуза – люпилня на преписвачи. На този декор прокуратурата на Борислав Сарафов още веднъж се снишава и не подхваща безусловно нищо против незаконните безобразия в университета.

Както към този момент писахме, на 29 февруари доцент Димитър Динев, подавал сигнали за плагиатство против ректора на УНСС Димитър Димитров, бил злокобно пребит, към този момент поръчителят остава в сянка.

Причината преподавателят да изпадне в недружелюбност са най-малко три сигнала за плагиатство против ректора, подписани от него. Според публично писмо от МОН първите два са от 2021 и 2022 година И в двата случая Динев е отдръпнал подписа си, потвърждавайки че е подправен, а с името му е злоупотребено. Третият сигнал е импортиран малко преди нападението над доцента.

Сега източник прецизира, че след нашата обява доцент Динев е привикван в кабинета на ректора с 480 000 лв. годишна заплата към 10 пъти за два-три дни, като е заплашван с уволняване (не за първи път) по тази причина, че е направил побоя притежание на цяла България.

По време на първия мандат на Димитров доцентът е викан най-малко три пъти от директорката на „ Човешки запаси ” Ина Балабанова, оглавяваща отряда за тормоз на непокорни преподаватели, образуван от ректора.

Всеки път Балабанова връчвала заповед за уволняване на Динев и го изнудвала или да се отхвърли от авторството на сигналите за плагиатство и да си трае, или да подписва заповедта.

Любопитно е, че през 2021 година Динев подава и други сигнали за плагиатство. Освен против Димитров, Динев пуска и сигнал против своята колежка доцент Ивелина Жечева-Радева.

Радева е приета за плагиат от Комисията по академична нравственос на МОН и уволнена. После осъжда УНСС на първа инстанция, Димитров не апелира правосъдното решение (вероятно по договорка), тя се връща на работа и бързо със брачна половинка ѝ доцент Радко Радев, към този момент професор, вършат сглобка против изобличилия ги Динев.

Мъжът на плагиатката Ивелина Жечева – проф. Радко Радев

Така през днешния ден Динев е с здравно за побой, а Радев е определен за професор на 25 май т.г. Вижте обаче какво приказва за „ врага ” Димитър Димитров през 2021 година Жечева-Радева. Според нея съществува запис, в който ректорът Димитров, Динев и един от зам.-ректорите договарят уволнението ѝ в наличието на още един човек.

Вероятно този четвърти човек е председателката на Комисията за академична нравственос на УНСС проф. Галина Младенова, която е споделяла из вуза, че се води следствие за противозаконен запис с нейно присъединяване.

За никого в УНСС не са загадка и спорът сред доцент Динев и сем. Радеви и безкрайните дърляния, полицейски следствия и правосъдни каузи сред тях. Циркът сред преподавателите избил в кръчмарска свада, когато след публикацията сред тях избухнал скандал в кабинета на Димитров. Безспорно академичното държание в УНСС е на най-високо ниво….

Заради цялата тази драма доцент Димитър Динев се е барикадирал у тях от боязън да не бъде погубен.

Междувременно из УНСС кръжи мълвата, че ректорът е развил параноя, че в университетът работи мрежа от сътрудници, заели се да осветляват беззаконията и плагиатството му, за които всички знаят, само че си траят. Някои с съображение, тъй като и те имат кирливи ризи от всевъзможен тип и ги е боязън да не се разчуе.

Димитров бил уверен, че някой непрестанно го следи и подслушва и се страхувал да напуща самичък кабинета си, че можело да го пребият. На спортно събитие преди дни Димитров даже се оплакал пред присъстващите, че „ почитателите ” му ще го поболеят.

Заради парадоксите в УНСС слагаме  8 въпроса до всички министри на образованието през последните четири години, както и към прокуратурата:

1. От обявата минаха двайсет дни. Докога прокуратурата ще чака, с цел да се самосезира? Или получаващите половин милион годишна заплата като Димитър Димитров са с необикновен статут и не подлежат на следствие?

2. Предвид бездействието и на двете институции по случая, в случай че доцент Димитър Динев бъде погубен или почине в резултат на продължителния тормоз над него, кой ще бъде отговорен?

3. Защо МОН в началото са дали обещание да пазят подателите на сигнали за плагиатство, с цел да не се стига до ориста на Динев, а след това им обръщат тил?

4. Защо всички министри на образованието от 2021 година до момента се вършат, че не знаят, че съгласно член 30 от ЗРАСРБ са длъжни да се самосезират и да назначат инспекция от Комисията по академична нравственос на МОН за плагиатството на ректора на УНСС Димитър Димитров?

5. Нормално ли е в европейска страна висше образователно заведение да бъде цитадела на родственици, любовници и плагиати, харчещи налозите ни, а не храм на същински учени, които вършат просвета, а не я преписват?

6. Нормално ли е в европейска страна плагиати, корумпирани видове, насилници и всевъзможни други дегенерати да вилнеят из университетите и да бъдат прикривани от министерство, полиция, прокуратура, съд?

7. Докога ще се вършиме, че проблем в УНСС няма?

8. И за какво Студентският съвет вместо коректив е съизвършител на Димитър Димитров?

ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ

Инфо: narod.bg

Тагове: УНСС ректор мафия МОН плагиатство димитър димитров побой
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР