Залп от ракети тази седмица, разменени между Израел и Хизбула

...
Залп от ракети тази седмица, разменени между Израел и Хизбула
Коментари Харесай

Напрежението между Израел и Хизбула предизвиква страховете на САЩ от по-широк конфликт

Залп от ракети тази седмица, разменени сред Израел и Хизбула в Ливан, накара американските чиновници да се тревожат от ден на ден, че ескалацията може да трансформира разкъсвания от война район в по-широк спор сред съдружника на Съединени американски щати и подкрепяната от Иран милиция.

От 7 октомври администрацията на Байдън гневно работи зад кулисите, с цел да понижи възможностите за пожар, който може да притегли Съединени американски щати или да изложи на спомагателен риск Войски на Съединени американски щати, които са в района на Сирия, Ирак и Йордания. Амос Хохщайн, основен дипломатически консултант на президента Байдън, се насочва към Израел в понеделник, с цел да работи по деескалация на спора, съгласно американски чиновник.

Съединени американски щати. чиновници показаха угриженост по отношение на няколко сюжета. Някои споделиха пред CBS News, че поясняват неотдавнашните по-дълбоки удари на Израел в ливанската територия като подготовка на бойното поле за необятно нахлуване от израелските отбранителни сили. Хизбула отговори, като нанесе по-големи ракетни офанзиви против Израел. Те...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР