Всички се убедиха как бързо умеем да действаме, дори и

...
Всички се убедиха как бързо умеем да действаме, дори и
Коментари Харесай

Всички се убедиха как бързо умеем да действаме, дори и сред природни бедствия, заяви Димитър Главчев

Всички се убедиха по какъв начин бързо умеем да действаме, даже и измежду естествени бедствия, каквато беше градушката, която сполетя България. Цялото държавно управление реагира доста бързо, всички виновни министерства поеха своите задания. Това съобщи служебният министър-председател Димитър Главчев на днешното държавно съвещание в коментар на настоящите тематики от последната седмица.
 
Главчев сподели, че дружно с министри от кабинета са били на място и са разяснили на хората по какъв начин би трябвало да работят. От Агенцията за обществено подкрепяне са асистирали на хората по какъв начин би трябвало да попълнят заявките си за приемане на еднократни помощи. Главчев акцентира, че това ще продължи, до момента в който държавното управление е в този състав, само че изрази убеденост, че и идващото държавно управление ще постъпва по този метод при бедствия.
 
Комисията, която оглавява министър Калин Стоянов по бедствия и повреди, ще работи в този смисъл. С Министерството на финансите е конкретизирано, че каквото може, ще се отпусне на тези, които не попадат в обсега на Комисията и на еднократните помощи, които ще бъдат изплатени от общественото министерство, добави служебният министър председател. 
 
 Служебното държавно управление Служебното държавно управление Източник: Zonanews
Министър-председателят осведоми министрите и за резултатите от срещата на върха в Швейцария по отношение на мира в Украйна. Той разясни, че това е първа такава среща на толкоз високо ниво. Над 80 страни участваха и множеството от тях се сплотиха към взаимно официално съобщение, сподели Главчев.
 
Основното, по думите му, е, че би трябвало да се върви към дълготраен мир в Украйна, който може да бъде реализиран въз основата на интернационалното право. Разгледа се главно формулата за мир, показана от президента на Украйна Володимир Зеленски, заяви Димитър Главчев. Той акцентира, че всички предложенията би трябвало да бъдат съобразени с интернационалното право и с устава и Хартата на Организация на обединените нации, с цел да бъде мирът обективен и дълготраен.
 
Главчев показа три съществени акцента от срещата. Първият е обвързван с нуклеарната сигурност. Главчев заяви, че е взел участие в специфичен панел, отдаден на тематиката. Всички участници, описа Главчев, са се обединили, че би трябвало да има сигурност при потребление на нуклеарните мощности при мирното им приложение, а военното е немислимо. " Похвалихме се, че диверсифицирахме доставките в атомната електроцентрала " Козлодуй ", сподели министър председателят. Той заяви, че всички са се обединили към това, че процесите, които се отнасят за нуклеарните централи в Украйна, би трябвало да са под контрола и според правилата на интернационалната организация за атомна енергетика.
 
Вторият акцент на срещата в Швейцария е била продоволствената сигурност и сигурността на доставките, които би трябвало да бъдат непрекъсваеми и своевременни, като за задачата би трябвало да се обезпечава всевъзможен превоз, сподели Главчев и добави, че главен фокус е подложен върху корабоплаването и то в Черно море и Азовско море. На срещата е реализирано единодушие, че е безусловно неприемливо да бъдат обстрелвани търговски кораби и да се прекъсват доставки.
 
Третата съществена тематика, разисквана на срещата на върха в Швейцария, е била обвързвана с връщането на военнопленниците, които би трябвало да бъдат изцяло разменени сред Русия и Украйна. Особен акцент е бил подложен върху депортирането на деца, като е станало ясно, че 20 хиляди украински деца са депортирани главно в Русия и Беларус, уточни служебният министър председател. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР