Правителство на малцинството, което ще разчита на гласовете на ГЕРБ,

...
Правителство на малцинството, което ще разчита на гласовете на ГЕРБ,
Коментари Харесай

ПП, ДБ и ГЕРБ говорят за кабинет на малцинството, подкрепян широко

Правителство на малцинството, което ще разчита на гласовете на ГЕРБ, само че без коалиция и присъединяване на ГЕРБ - тази догадка за структурата на българската власт обсъждаха напоително през уикенда политици от Политическа партия, Демократична България и групировката на Борисов. Не е ясно ще се сбъдне ли тя, само че пък става все по-вероятна. Официалните и неофициалните договаряния ще продължат да текат в идващите дни.

Даниел Лорер от Политическа партия повтори остарялото проклинание, че коалиция с ГЕРБ няма да бъде правена. И че опитът на партията на Борисов да направи кабинет с първия мандат ще се провали. Но при втория, който ще отиде в Политическа партия, нещата стоят друго. " Моментът за филтриране на ГЕРБ ще бъде втория мандат на " Продължаваме промяната ". Успехът на втория мандат зависи от отношението на ПГ на ГЕРБ. Ние няма да търсим никаква форма на съдружно съглашение с тях, това ще е едно държавно управление на малцинството. Но доста ясно ще изложим тези политики, които желаеме това държавно управление да отстоява. Въпросът за ГЕРБ ще бъде дали да поддържат едно държавно управление с реформистка стратегия, която се движи по Плана за възобновяване, да продължава и със правосъдна промяна. Или да го бойкотират, хвърляйки страната в политическата лотария на третия мандат ", сподели той.

Нещо сходно стартира и Атанас Атанасов (ДБ).  " Аз персонално и управлението на партията, която съставлявам - " Демократи за мощна България ", считаме, че с втория мандат на " Продължаваме промяната " можем да съставим държавно управление на малцинството с поддръжка от ГЕРБ. Държавата се нуждае от политическа непоклатимост. Имаме да решаваме извънредно доста рецесии и проблеми ", сподели той:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР