Правителствата в Европа умножават броя на обнадеждаващите съобщения за пропаганда

...
Правителствата в Европа умножават броя на обнадеждаващите съобщения за пропаганда
Коментари Харесай

Разкол в Европа за ваксинирането срещу COVID-19

Правителствата в Европа умножават броя на обнадеждаващите известия за агитация на , ориентирана към най-уязвимите групи от популацията. Така стартира разбор на френското издание Le Monde, което представяме без редакторска интервенция. 
По данни на проучване, извършено през септември от Световния стопански конгрес и института за социологически изследвания Ipsos измежду 20 хиляди възрастни в 27 страни Англия е страната с максимален дял поданици, 85%, декларирали, че са подготвени да се имунизират срещу  , 52% от тях - без съмнения. Но на 13 ноември комитетът по опазване на здравето на лондонския градски съвет разгласява проучване, в което се открива, че една четвърт от жителите на английската столица " не желаят " или " евентуално не желаят " да се имунизират. Комитетът предизвести за нуждата от провеждането на общински и национални акции, ориентирани към " демистификация, удостоверение и напредване на имунизирането " в страната, където имунизацията на Pfizer-BioNTech може да получи утвърждение от Националната здравна работа при започване на декември и където държавното управление се надява от 7 декември да стартира всеобщо имунизиране. 
 Ще би трябвало ли да се тестваме преди да ни имунизират против Коронавирус? Ще би трябвало ли да се тестваме преди да ни имунизират против Коронавирус?
Преди имунизирането няма да е наложително пациентът да си направи тест за ковид. Това разгласи държавният здравен контрольор доцент Ан...
В Испания   - страната с един от най-високите индикатори за имунизиране в Европа (95%), въпреки нито една от имунизациите да не е наложителна, проучване на Института по опазване на здравето, извършено през септември, демонстрира, че 70% от популацията са подготвени за имунизиране срещу  .  Независимо, че антиваксиналното придвижване в страната е доста едва, държавното управление, което възнамерява да стартира имунизационна акция през януари все повтаря, че имунизацията срещу   Covid ще бъде също толкоз безвредна, колкото и всяка друга.
В Дания проучване, извършено през септември от института за проучване на публичното мнение  Epinion, демонстрира, че 7 от 10 души биха желали да се имунизират срещу  Covid-19, а здравните управляващи твърдят, че националният указател за имунизиране ще разреши деликатно да се наблюдават вероятните странични резултати, а по този начин също и дългосрочната ефективност на имунизацията.
В Холандия също се чака да започва национална осведомителна акция за решаването на " етичната алтернатива ", състояща се в това, че част от популацията ще се откаже от имунизацията и затова рискува да се болести. Същото е ситуацията в Белгия, където се разчита на осведомителна акция, с цел да се преодолее съпротивата на към 25% от белгийците, които декларират, че няма да се имунизират и, което е учудващо - здравно списание излезе с информация, че 37% от общопрактикуващите лекари ще откажат имунизацията.
В Германия казусът е малко по-различен. Нивото на имунизиране там е висок - към 90% за 14 ваксини, предложени от института Робърт Кох,  само че държавното управление знае, че несъразмерният волунтаризъм може да се окаже контрапродуктивен, което демонстрираха скорошните диспути по отношение на, признатото през март решение имунизацията против морбили да е наложителна.
 Каква имунизация в пика на болестта? Не знаем кой е болен и кой здрав Каква имунизация в пика на болестта? Не знаем кой е болен и кой здрав
Първо за тези ваксини, ние лекарите нищо не знаем. Научаваме от вас, че нещо се планува, че нещо ще идва, че някакви фризери се осигур...
Най-голяма опозиция имунизирането срещу Covid-19 срещна в Източна Европа. Така се случва в Полша , където с релативно въздействие се употребява антиваксинационното придвижване, постоянно близо до ултракатолическите кръгове. Затова по въпроса  за имунизирането против се случи огромно ерес измежду популацията, разграничено на две групи. Съгласно резултати от проучване на  UCE Research, извършено от 20 до 23 ноември 43% от интервюираните биха желали да се имунизират и също тъкмо толкоз не желаят да се имунизират.
В Румъния всеобщото имунизиране също не е извоювана борба. Според анкета, извършена на 19 ноември единствено всеки трети румънец е подготвен за имунизиран. Друга една трета румънци са против имунизирането, а последната една трета предпочита да изчака, с цел да види дълготрайните резултати на имунизацията. 
Сред европейските страни най-особеният случай се следи в Унгария . В страната, в която вследствие на наследството от комунистическия интервал равнището на имунизиране е едно от най-високите в Европа, приемането на 19 ноември на първите 10 дози от съветската ваксина  " Спутник-V " по искане на Виктор Орбан, съпроводено от мощен пропаганден елемент, докара до невиждан растежа на съмнение към имунизирането.  Според проучване на Opinio, оповестено на 18 ноември 47% от унгарците са декларирали, че ще се откажат от имунизиране срещу  Covid.
" Обикновено в Унгария, за разлика от другите страни, няма силно антиваксинално придвижване, само че в политиката по отношение на имунизирането ключов фактор е доверието към държавното управление и към тези, които създават имунизацията, пояснява Дора Варга, експерт по история на имунизирането в Унгария. 
 Корнелия Нинова: Управляващите отхвърлиха да запишем, че имунизациите против COVID-19 ще са доброволни и безвъзмездни Корнелия Нинова: Управляващите отхвърлиха да запишем, че имунизациите против COVID-19 ще са доброволни и безвъзмездни
Управляващата коалиция – ГЕРБ и Обединени патриоти, отхвърлиха да запишем в решението на Народното събрание, че имунизациите против COV...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР