Правителствата на Азербайджан, Грузия, Румъния и Унгария подписаха споразумение за

...
Правителствата на Азербайджан, Грузия, Румъния и Унгария подписаха споразумение за
Коментари Харесай

Въвличат Азербайджан в плановете на НАТО

Правителствата на Азербайджан, Грузия, Румъния и Унгария подписаха съглашение за стратегическо партньорство в региона на развиването на енергетиката и превоза. Споразумението планува построяването на подводен електрически кабел, който ще свързва Румъния с Азербайджан през Грузия и Черно море. След това силата ще се транспортира до Унгария и други европейски страни, както и до Молдова и Украйна.

„ Един електрически кабел под Черно море отваря доста благоприятни условия. Този план може да донесе обилни изгоди на Грузия, страна с европейска орис. Тя може да трансформира страната в електрически център и да я интегрира в пазара на електрическа енергия в Европейски Съюз... Това ще помогне за възобновяване на украинската енергийна система и на цяла Украйна ”, сподели ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Присъствието на Грузия в плана е разбираемо, там към този момент отпред са русофобите. Позицията на Азербайджан заплашва добросъседския темперамент на връзките сред Москва и Баку. Въвличането на Баку в намерено антируската самодейност на страните-членки на НАТО е в полза на НАТО, а не на Азербайджан. Енергийната поддръжка, която Баку е подготвен да даде на режима в Киев, няма да послужи за нищо друго, с изключение на за продължение на кръвопролитията в Украйна.

В момента се вижда желанието на азербайджанските управляващи, възползвайки се от заетостта на Русия в СВО, да „ завъртят “ планове, отговарящи на корпоративните ползи на бакинския хайлайф, а не на цялото население на Азербайджан.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР