Правилото на 10-те хиляди часа, свързвано с автора на книги

...
Правилото на 10-те хиляди часа, свързвано с автора на книги
Коментари Харесай

Как да бъдем успешни или правилото на 10-те хиляди часа

Правилото на 10-те хиляди часа, свързвано с създателя на книги за известна логика на психиката Малкълм Гладуел, е простичко. Принципът гласи, че 10 000 часа " целенасочена процедура " са нужни, с цел да станете доста положителни в която и да е област, написа obekti.bg.
Така ли е?

Гладуел, който се базира на трудовете на психолога Андерс Ериксон, е изучил историите на триумфа на доста именити персони и компании, преди да формулира това предписание.

„ За каквато и област да приказваме, с цел да достигнете майсторство, пропорционално с това на специалист от международна големина, са ви нужни 10 000 часа практика”, написа Гладуел в „ Гении и аутсайдери”. „ В проучвания, чиито обекти са били композитори, баскетболисти, писатели, кънкьори, пианисти, шахматисти, углавни нарушители и така нататък, тази цифра се среща с учудващо неизменност.

Според Гладуел е неправилно да се счита, че концепцията за 10 000 часа процедура е използвана към всяка област. Например, Епщайн употребява като главен образец скачача Доналд Томас, който доближава международно равнище след не повече от няколко месеца. Той цитира проучвания, които вършат сходни наблюдения върху други спортове, да вземем за пример скелетон, дартс, битка и спринт. Според Гладуел тези образци са изключения.

Така Гладуел твърди, че основният фактор в триумфа е не просто вроденият гений или високият коефициент на просветеност, само че доста повече усилените занимания с обичаната активност. Голяма роля играе и средата. Нито великите учени, нито известните музиканти или професионалните спортисти са в положение да реализират триумф сами или без никакви пари.

Едно значимо конкретизиране – би трябвало да вложите времето си не в теоретични изследвания, а в на практика извършения. И още, резултат имат единствено упоритите тренировки със задания, които непрестанно се усложняват. Иначе рискувате да зациклите на едно ниво.

И по този начин, 10 000 часа или 5 години на цялостен работен ден – това е вълшебното число на огромното майсторство. Ако желаете – вярвайте, а в случай че не – проверете правилото сами.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР