Правилното съхранение на яйцата е изключително важно, особено в дните

...
Правилното съхранение на яйцата е изключително важно, особено в дните
Коментари Харесай

Правилно съхраняване на яйца

Правилното предпазване на яйцата е извънредно значимо, изключително в дните след Великден, когато остават доста яйца. Въпросът за съхранението им касае директно нашето здраве.

В пресните яйца се крие салмонела. Хубаво е да не консумирате яйца, които са прекомерно рохки. Болестта салмонела се съдържа най-вече в жълтъка, само че е допустимо да се открие и в белтъка, тъй че би трябвало да бъдете деликатни.

Важно при самото пазаруване на яйцата е да ги купувате от място, където са били на студено. Вкъщи яйцата би трябвало да седят единствено в хладилника.

Бактерията на салмонелата се развива бързо при стайна температура, тъй че не трябва да рискувате и да оставяте яйцата за дълго в стаята.

Общо публикуваното място за предпазване на яйцата е вратата на хладилника. Оказва се, че там не е доста уместно. Дръжте яйцата на най-студеното място във вашия ледник.

Не се запасявайте с огромни количества яйца, купувайте нужното количество за действителните потребности на вашето домакинство. Препоръчително е суровите яйца да се употребяват до три седмици от пазаруването им.

Ако сте приготвили нещо единствено с жълтъците или надлежно единствено с белтъците на яйцата и неизползваната част сте прибрали в хладилника, знайте че тя може да се съхранява не повече от четири дни.

Консумацията на твърдо сварени яйца не ви защищава от рискове. Това е изказване, в което лекарите са безапелационни. След сваряването, яйцата би трябвало да бъдат охладени и прибрани в ледник. Хубаво е сварените яйца да бъдат изядени в границите на една седмица.

Тъй като е обикновено след Великден да останат яйца, то в действителност се оказва, че е целесъобразно изобщо да не ги ядете. Според експерти престоялите отвън хладилника повече от два часа боядисани яйца би трябвало да се изхвърлят.

Най-хубавото решение за останалите ви яйца е бързо да спретнете една яйчена салата и да оползотворите всички тях. Важно е след повдигането на трапезата незабавно да ги приберете на студено, а тези които са били декорация на масата просто изхвърлете.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР