Правилното съчетаване на храните е изключително важно за адекватното функциониране

...
Правилното съчетаване на храните е изключително важно за адекватното функциониране
Коментари Харесай

Основни принципи за комбиниране на храните

Правилното съчетаване на храните е извънредно значимо за съответното действие на организма. В него не би трябвало да се задържа храна прекомерно дълго време, тъй като стартират да се отделят отрови. Когато приемате артикули, които се усвояват постепенно и мъчно дружно, те губят потребните си свойства и основават сериозен стомашен дискомфорт.

За да се чувствате добре, би трябвало да следвате няколко правилото за вярно съчетание на храните. Променяйки менюто си по този метод, постоянно ще усещате лекост в стомаха и сила в тялото. Ето какви са тези съществени правила за съчетание на храните:

Плодовете се ядат настрана от други артикули, с минимум двучасова разлика сред храненията. Те се усвояват бързо и елементарно, и поради това не трябва да им пречат други храни. Както казахме, не е хубаво в стомаха да се натрупват хранителни останки, тъй като стартират да ферментират. Що се отнася до комбинирането сред самите плодове, може да съчетаете съвсем всички без цитрусите и динята. Те се употребяват поотделно.

Зеленчуците се комбинират прелестно с съвсем всички останалите артикули – такива, които съдържат мазнини, въглехидрати и белтъчини. Единственото, за което би трябвало да внимавате е, да не ги съчетавате с плодовете.

Мазнините се комбинират със зеленчуци без нишесте и никога с скотски белтъчини. Протеините и мазнините би трябвало да се одобряват настрана! Освен това, ястията, които консумирате би трябвало да имат по един протеин, не повече. Забравете за комбинации от сорта на яйца и месо, или месо и морски деликатеси.

Протеините не би трябвало да се одобряват дружно с храни, които съдържат нишесте. Тоест, съчетания от сорта на пиле с ориз и паста с месо е хубаво да се лимитират.

 Основни правила за съчетание на храните

Преместете десерта! Огромна неточност е да се яде нещо сладко незабавно след ястие, тъй като комбинацията сред захарта и останалите субстанции затормозява стомаха. Ще усетите тежест, отичане, дискомофорт. Ето за какво е най-добре да изчакате няколко часа с десерта и да го хапнете независимо.

Въглехидратните храни като самун, ориз, спагети и картофи не би трябвало да се съчетават с артикули, които съдържат скотски белтъчини, като сирене, яйца, мляко и месо. Най-популярният образец тук са зърнените закуски, които заран децата употребяват със захар и мляко. Това е мъчно усвояема композиция, която основава дисбаланс на стомаха.

Що се отнася до белтъчините, вид месо, яйца и мляко, споменахме, че не би трябвало да се съчетават с горепосочените въглехидрати. Освен това, значимо е да отбележим, че може да си приготвите няколко типа месо в едно ядене, само че то от своя страна никога не би трябвало да се приема дружно с яйца, сирене или мляко. В едно ястие би трябвало да има единствено един тип протеин!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР