Правилното хранене винаги е било важно, когато става въпрос за

...
Правилното хранене винаги е било важно, когато става въпрос за
Коментари Харесай

Кои плодове и зеленчуци да ядем за дълголетие?

Правилното хранене постоянно е било значимо, когато става въпрос за поддържане на здравето. През годините разнообразни изследвания за това какво би трябвало да се яде и какво не, трансформираха метода, по който хората употребяват храна, както и количеството, и качеството.

Различните храни имат разнообразни изгоди, от повишение на имунитета до подкрепяне на здравето на сърцето за поддържане на цялостното положително положение на организма.

Друг аспект, който хората търсят, е дълголетието и по какъв начин човек може да го реализира посредством диетата си.

Американската здравна асоциация неотдавна показа изследване, което показва кои плодове и зеленчуци удължават живота.

„ Яжте зеленчуците си “ е нещо, с което сме израснали, научавайки от нашите родители, лекари, а в този момент и специалистите от Харвард също са съгласни!

Плодовете и зеленчуците са източник на витамини и минерали, които дават на тялото ни по този начин нужните антиоксиданти; пазят ни от увреждане, породено от разнообразни фактори на метода на живот, например замърсяване на въздуха, тютюнопушене, висока кръвна захар и др.

Важно е да консумираме най-малко една или две порции зеленчуци във всяко главно хранене (закуска, обяд и вечеря), с цел да помогнем и за подобаващата храносмилателна активност, защото ни обезпечава с фибри за задоволителна чревна активност.

 Зеленчуци за дългоденствие

Кои плодове и зеленчуци предизвикват дълголетието?

Макар че това изследване може да звучи просто, въпреки всичко има някои правила. Не всички типове храна ще ви оказват помощ да живеете по-дълго. Ето кои са потребните зеленчуци и плодове за дългоденствие.

- Зелени листни зеленчуци: спанак, зеле, кейл.

- Зеленчуци, богати на бета каротин: моркови, сладки картофи, броколи

- Цитрусови плодове и горски плодове: портокали, черница, ягоди и други са идеални.

Храна за отбягване

- Нишестени зеленчуци като грах, царевица и картофи

- Плодови сокове и замразени плодове.

Силно се предлага да се ядат пресни и локални сезонни плодове и зеленчуци всеки ден. Замразените плодове губят всички качества, когато са подложени на рискови температури. Кажете НЕ на консервираните плодове!

Какви са изгодите от яденето на плодове и зеленчуци?

 Плодове за дългоденствие

Да живееш дълго и щастливо е едно от дълбоките преимущества на проучването. По-голямата консумация на плодове и зеленчуци усилва приема на калий, антиоксиданти и верните хранителни стойности, което разрешава по-добро здраве на сърцето. Точно като средиземноморската диета от 60-те години, това предизвиква високата консумация на плодове и зеленчуци за понижаване на риска от незаразни болести като диабет, сърдечно-съдови болести, рак и т.н.

Ето три лесни трика за съблюдаване на диетата.

Превключете закуската си в 16:00 с плод. Насладете се на череши и горски плодове, когато са налични.

Салатите със спанак са елементарен метод за упражняване на диетата „ два плода и три зеленчука “. Добавете малко цитрусов дресинг или подобен от горски плодове. Добрата композиция от сладостен и кисел усет ще направи вкусно ядене. Добрата част на всички салати е, че те в никакъв случай не лимитират, можете да опитате безкрайни комбинации и да живеете дълго.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР