Правилното хранене при подагра е едно от най-важните условия за

...
Правилното хранене при подагра е едно от най-важните условия за
Коментари Харесай

Кои са полезните храни при подагра?

Правилното хранене при подагра е едно от най-важните условия за подобряването на общото положение на организма. Както е известно, е невероятно подаграта да бъде отстранена изцяло, само че с вярно хранене може да се усъвършенства положението на индивида, който страда от нея.

Ако се одобряват единствено позволените при подагра хранителни артикули и се заобикалят неразрешените, това ще помогне за нормализирането на обмяната на пурини и намаляването на образуването в организма на пикочна киселина и нейните соли.

Много е значимо човек да се храни вярно, в случай че има подагра. Препоръчително е храната да се приема на четири или пет порции денем. Както гладуването, по този начин и преяждането са безусловно неприемливи, в случай че човек страда от подагра, защото това може да предизвика припадък или утежняване.

Болните от подагра би трябвало на първо място да се борят с непотребните килограми, само че внезапното намаляване също е извънредно нежелателно и даже рисково. При подагра би трябвало да се пият към 2 литра течности на ден, а в интервалите на утежняване на положението - и до 3 литра на ден. Това може да са компоти, прясноизцедени сокове, чайове и минерална вода. Препоръчително е да се пие сред обособените хранения.

При подагра е добре да се хапват най-вече зеленчуци и плодове, както и разнообразни други типове растителна храна. Месото би трябвало да бъде лимитирано, както и месните и гъбените бульони, месото от млади животни, месните субпродукти, пушените меса, мазните сосове и животинските мазнини.

Зеленчуковите супи, супите на млечна основа с пилешко месо, киселото мляко, разнообразни типове плодови компоти са потребни при подагра. От месата, с изключение на пилешкото, са потребни диетичните типове - пуешко и заешко месо. Сварената риба също е потребна при подагра, а пържената е безусловно неразрешена, както и пушената и осолената.

 Подагра - вярно хранене

Любителите на морски блага може да се хранят умерено с желаните от тях вкусотии - при подагра е потребно да се хапват калмари и скариди. Консервираната риба и консервираните морски блага обаче са неразрешени освен това заболяване.

Изварата с ниска масленост е потребна при подагра, както и някои типове сирена, без прекомерно солените и пикантните. Макаронените произведения и овесените ядки също са целесъобразни, в случай че човек страда от подагра. Болният от подагра би трябвало да се откаже от бобовите култури, а също по този начин от пикантните подправки, алкохола и бирата, черния чай, кафето и какаото.

При подагра са потребни морковите, зелето, картофите, краставиците, патладжаните, тиквичките. Карфиолът, аспержите, спанакът, целината и чушките би трябвало да се употребяват в по-малки количества.

Любителите на сладкото би трябвало да се откажат от шоколада, само че могат да хапват желирани бонбони, сладка и конфитюри. Смокините не се предлагат при подагра, само че ябълките, крушите, кайсиите, портокалите и всички типове семки и ядки са потребни освен това положение.

Зеленият чай е потребен при подагра, както и чаят от шипка, сокът от краставици и кафето от цикория. Може да се употребяват разнообразни типове растителни масла, а зехтинът е доста потребен при подагра и не би трябвало да се подценява.

А в тази публикация можете да видите и неразрешените питиета при подагра.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР