Правилното хранене може да помогне както за предотвратяване, така и

...
Правилното хранене може да помогне както за предотвратяване, така и
Коментари Харесай

Храни, които предотвратяват мигрената

Правилното хранене може да помогне както за попречване, по този начин и за облекчение на непоносимото главоболие. Всеки, който страда от мигрена, знае какъв брой непоносима може да бъде болката и по какъв начин би направил всичко, с цел да изчезне.

Смята се, че някои хранителни артикули оказват помощ за възстановяване на болката при мигрена. Въпреки че може да не ви дадат цялостно облекчение, те могат да оказват помощ, като подобрят цялостната обстановка. Храната е най-хубавото лекарство и при положение на мигрена е значимо да се внимава деликатно какво и по кое време се яде. Вижте някои храни, които облекчават мигрената:

Зеленолистни на помощ

Зеленолистните зеленчуци са доста потребни за тялото, тъй че те би трябвало да бъдат значима част от нашата диета по разнообразни аргументи. Листните зеленчуци като спанак, къдраво зеле и броколи са богати източници на магнезий и витамин В фолат. И двете облекчават мигренозните болки.

Броколи, кълнове и бок чой са някои от зелените кръстоцветни зеленчуци, които са изключително потребни за дамите, защото директно въздействат на равнищата на естроген, което може да помогне за смяна на моделите на главоболие, породено от ниския естроген при дамите по време на менопаузата.

Гъби за здравето на главата и червата

Гъбите са превъзходен източник на рибофлавин (известен още като B2). Те са подобаващи за червата и също по този начин се оказаха, че оказват помощ за справяне с мигренозното главоболие. Понякога проблеми с червата също могат да причинят главоболие, заради което е значимо да се вгледате деликатно какво влиза в стомаха ви. Храни с високо наличие на рибофлавин като гъби, ядки и яйца, са нужни за тялото ви, тъй като се счита, че са ефикасни за попречване на главоболие.

Банани

 бананът облекчава мигрената

Бананите са превъзходен източник на магнезий, който може да изиграе основна роля в битката с мигрената. Бананите могат да бъдат бързо решение за помощ при мигрена, както и при главоболие, породено от хипогликемия. По-добро и умно решение е да посегнете към банан, а не към мощно модифицирани храни.

Шоколад поради кофеина

Вече установихме, че магнезият е едно от главните хранителни субстанции, които евентуално могат да се борят със признаците на мигрена, тъй че храните с високо наличие на магнезий могат да бъдат потребни. Черният шоколад е богат на магнезий и това може да способства за релаксация и понижаване на напрежението. Той е богат на магнезий и има към 40 до 50 мг кофеин в една порция.

Вода

Водата е решение на съвсем всеки проблем в тялото ни. Важно е да помогнете за хидратирането на тялото си, тъй като дехидратацията е една от водещите аргументи за главоболие. Поддържането на добра хидратация може да ви помогне да се справите с продължителността, тежестта на болката и честотата на мигренозното главоболие.

А в тази публикация може да видите кои храни би трябвало да избягвате при мигрена.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР