Позицията на правителството за военно-техническа помощ, приета от парламента в

...
Позицията на правителството за военно-техническа помощ, приета от парламента в
Коментари Харесай

Благодарността в очите на Зеленски била аргумент кабинетът Петков да не подава оставка

Позицията на държавното управление за военно-техническа помощ, призната от Народното събрание при започване на май, е главен мотив за това кабинетът " Петков " да подава оставка. Такова мнение изрази пред БТВ националният представител от " Демократична България " Стоян Михалев.

" Благодарността, която видяхме в очите на президента Зеленски по отношение на България, за мен е безусловно задоволителен мотив да кажа следното - всички тези, които сега се бият в гърдите, че и ново ръководство, би трябвало да са наясно какво ще последва. А това е длъжностен кабинет, на който едно от първите неща ще бъде самобитен мораториум върху износа на оръжие, който ще блокира българската военна промишленост. И което ще попречва процеса на победа на Украйна над окупаторите ", сподели депутатът от " градската десница ".
 Над четири часа препирни: Изпращаме помощ на Украйна, само че не и оръжие
Над четири часа препирни: Изпращаме помощ на Украйна, само че не и оръжие

След редакция на редактираните към този момент оферти

Припомняме, че Народното събрание гласоподава предложение за военно-техническа и друга помощ от 6 точки, поискани от украинския дипломат, без обаче нито една от тях да планува непосредствено изпращане на стрелково въоръжение, а в български фабрики.

Именно позицията и д ействията на " Демократична България " довели до това държавното управление да заеме ясна позиция в поддръжка на Украйна , убеден е националният представител. " В началото министър-председателят и тесният кръг към него не ни разбираха, а сега споделят неща, които ние приказваме от два месеца. Те към този момент са подготвени за този диалог. "
 Зеленски изискал шест типа помощ от България
Зеленски изискал шест типа помощ от България

Сред тях е и ремонт на украинска военна техника

А поглежда ли " Позитано " 20 на Запад? Що се отнася до по-меката позиция на Българска социалистическа партия по отношение на Москва, депутатът направи прилика с президента Първанов, подписал контракта за участието ни в НАТО. " Както знаете, той бе главен съперник на това, организираше митинги. И това бе една историческа отплата. Видяхте ли, че два съществени документа, в които бе записано, че Путин, че съветската страна, е агресор, бяха признати с поддръжката на Българска социалистическа партия. И още - с помощта на Корнелия Нинова върви износът на оръжия към Украйна. "

Михалев разяснява и предлагането на Демократична България страната да поеме контрола върху у нас при потребност.

" За Русия сме вражеска страна . Русия в лицето на Путин споделя, че ще бъдат конфискувани български активи в Руската федерация. Не знам дали това е било някакъв мотив за вътрешна консумация, или са последвали последващи стъпки. Но това следва да има ответна реакция ", безапелационен бе той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР