Позиция на МОН за изтичането на отговорите от матурата по

...
Позиция на МОН за изтичането на отговорите от матурата по
Коментари Харесай

МОН излезе с позиция за изтичането на отговорите от матурата по Български език и литература

Позиция на МОН за приключването на отговорите от матурата по Български език и литература:

``За да не се позволен злоупотреби с информацията, касаеща държавния зрелостен изпит, той е разграничен на три модула, които се изпращат по друго време в учебните заведения, където се организират матурите. В случаите, когато частта от модула е с дълготрайност 60 или 90 минути, зрелостникът не може да излиза от изпитната зала и да се връща в нея преди приключването на съответната част.

В случаите, когато частта е с дълготрайност 120, 150 или 180 минути, зрелостникът може да излиза от изпитната зала и да се връща в нея след приключване на първите 90 минути.

Зрелостникът може да напусне залата и постройката след дефинитивно привършване и предаване на изпитната работа, само че не по-рано от края на първата част и не по-рано от 60 минути от началото на втората част. В случай че напусне постройката, не се позволява назад в нея до края на изпитния ден.

Изпитите се организират при строги правила за осведомителна сигурност – засекретяване на материалите, генериране на изпитната композиция в деня на осъществяване на държавния зрелостен изпит в наличието на чиновници на органите на реда. Работата на зрелостниците се следи от над 9000 квестори в залите и посредством видеонаблюдение в РУО и центъра на МОН.

Телефоните на учениците и учителите са прибрани. Ако абитуриент преписва от книжен притежател, преписва от данни, съдържащи се в механически устройства, от работата на различен абитуриент, употребява мобилен телефон или друго техническо средство за връзка или изнася отвън залата изпитни материали или информация за наличието им, се отстранява от изпитната зала и работата му се анулира.``
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР