Позиция на двама френски учени - Жан-Франсоа Лесгар, доктор по

...
Позиция на двама френски учени - Жан-Франсоа Лесгар, доктор по
Коментари Харесай

Френски учени за ваксините срещу КОВИД: Ние не сме антиваксъри, ние сме антиспайкъри

Позиция на двама френски учени - Жан-Франсоа Лесгар, лекар по биохимия, и Жан-Пол Бурдино, академични професор, лекар по микробиология и токсикология на околната среда, за иРНК имунизациите, оповестена във FranceSoir:

" Лекарите предписват медикаменти. Те го вършат по силата на Хипократовата клетва и според член R.4127-34 от френския Кодекс за публичното здраве, който гласи: " Лекарят би трябвало да формулира своите наставления с цялата нужна изясненост, да подсигурява, че те са разбрани от пациента и неговото обграждане, и да се стреми да реализира вярното им осъществяване ".

Всъщност лекарите, като се изключи тези, които се занимават с академични проучвания, не са учени, химици, биохимици, токсиколози, вирусолози или имунолози. Те не откриват или основават медикаменти, нито разказват по какъв начин препаратите работят на клетъчно равнище. Следователно те не са в положение да интерпретират изцяло детайлностите на новите иРНК и ДНК ваксини, изключително във връзка с ефикасността и токсичността им както в кратковременен, по този начин и в дълготраен проект.
 Le monde: Във Франция избират да закриват болнични кревати и да уволняват неимунизиран личен състав Le monde: Във Франция избират да закриват болнични кревати и да уволняват неимунизиран личен състав
От 15 септември медицинските служащи във Франция, които не са имунизирани към този момент нямат право да упражняват специалността си. Законът от 5...

Ваксините иРНК (Пфайзер, Модерна) и ДНК (Спутник, АстраЗенека, Янсен) са забавни като технология, макар че към момента не можем да ги разгледаме в вероятност във връзка с тяхната сигурност, защото това изисква десетилетия на приложимост. Те употребяват безпределно комплицираните механизми на клетките, с цел да накарат човешкото тяло да създава протеин (антиген), който провокира имунна реакция на белите кръвни кафези (лимфоцити), с цел да произведат антитела, способни да ни защитят от вируса. В съответния случай от Sars-CoV-2 и неговите разновидности.

Да приемем, макар дребния насъбран опит дотук, че правилото на деяние на тези ваксини не е отровен за хората. Остава централният въпрос: какъв тъкмо е протеинът, който се създава от иРНК или ДНК имунизацията, и надлежно какъв е резултатът му върху човешкия организъм?

Това е основният въпрос, който има значение. При всички тези ваксини се създава " шипчест " или спайк протеин (S протеин). Следователно имунизацията с тези препарати има за цел да сътвори антитела, ориентирани против спайк протеина, които ще ни предпазят от зараза като разпознаят " шипчестия " протеин на вируса и го отстраняват. С уточнението обаче, че това важи за Sars-CoV-2 от 2020 година, с който са направени тези ваксини, а не за актуалните и бъдещите разновидности на вируса. Произведените по този метод антитела са ефикасни за няколко месеца (между два и осем месеца).

Ключовият въпрос е: при основаването на огромно (неконтролирано) количество от спайк протеина, създаващ ни имунитет, каква може да е противоположната страна на медала? С други думи, до каква степен безвреден е този протеин, който минава през кръвта и доближава до всички органи, в това число до мозъка?

Именно в това се крие казусът: създаденият по този метод протеин е, колкото и протеинът на самия ковид. Това е по този начин, тъй като иРНК или ДНК тъкмо възпроизвеждат целия или част от този " шипчест " протеин на вируса. Доказано бе, че този протеин се намира в огромни количества в кръвния поток и се свързва със същите рецептори като ковид.
 Д-р Скендер Сила прикани българите да се имунизират Д-р Скендер Сила прикани българите да се имунизират
" Пандемията от COVID-19 не е завършила. Вирусът е измежду нас, той циркулира в Европейски Съюз. 21 830 са смъртните случаи в България към днешна дата...

При COVID-19, точно посредством навлизане през клетъчните рецептори () Sars-CoV-2 нарушава имунитета и провокира възпалителни реакции, водещи до проблеми с коагулацията и в най-сериозните форми даже до гибел. Това присъединяване на " шипчестия " протеин е разказано. Става въпрос за еднакъв инфекциозен протеин на вируса (особено отровен при диабетици, възрастни хора или хипертоници), който се създава откакто сме инфектирани с COVID-19 или се възпроизвежда във всички наши органи откакто бъдем имунизирани.

Затова считаме, че точно токсичността на " шипчестия " протеин във имунизацията трябваше да бъде в центъра на проучванията, а освен иРНК или ДНК. В документите на EMA и на FDA за имунизациите на Pfizer, да вземем за пример, е обиден единствено въпросът за разпределението на иРНК в тялото, само че не и за разпределението или токсичността на спайк протеина. Впрочем, най-токсичните молекули, срещани в природата, са точно протеините: рицин, ботулинов токсин и хемотоксините (съдържащи се в змийската отрова).

Поради тази причина в умозаключение твърдим, че мъчно можем да бъдем упреквани, че сме " антиваксъри ". Ние просто сме " антиспайкъри ", защото спайк протеинът е отровен – той провокира инфектиране (оттук и ), коагулация (оттук тромбоза) и хипертония (ACE2 резепторът е част от ренин-ангиотензин системата в човешкия организъм. Това е хормонална система в човешкото тяло, която контролира кръвното налягане и електроцитния баланс в организма ни).

Ние не сме срещу самите ваксини, ние просто желаеме ваксини с дезактивирани протеини. Искаме иРНК или ДНК ваксини, произвеждащи имуногенен, а не отровен протеин.

Именно това е научната причина да се противопоставяме на тези препарати, той като считаме, че те не са безвредни, а по този начин също не са и задоволително ефикасни във връзка с прекъсването на предаването на вируса. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР