снимки: ПетелМаратонът стартира в 09:30 ч.Победителите в надпреварата при мъжете

...
снимки: ПетелМаратонът стартира в 09:30 ч.Победителите в надпреварата при мъжете
Коментари Харесай

Стартира маратонът във Варна

снимки: " Петел "

Маратонът започва в 09:30 ч.

Победителите в конкуренцията при мъжете и дамите ще получат парична награда от по 1500 евро, заелите второ място – по 1000 евро, а финиширалите трети – по 500 евро.

Рекордните над 1 200 бегачи ще вземат участие в деветото издание на Маратон Варна. Над 150 униформени чиновници и повече от 100 доброволци ще се грижат за реда и сигурността по време на надпреварата.



Участниците ще се състезават в три дисциплини: класическата - 42 км. и 195 м., полумаратонът - 21 км. и третата дисциплинираност, която е 10 км. Хората, които ще вземат присъединяване са от 33 страни, от 5 континента, добавя Българска национална телевизия. 



" Интересът в действителност е огромен. Има хора от най-различни страни. Всички тези хора ще могат да се включат в маратона, като ще бягат на чисто ново трасе. Мирела Минева също ще вземе присъединяване ", сподели Кристиан Димитров, шеф на дирекция " Спорт " към Община Варна.

Маратонът е придружен от състезателен празник с демонстрации и томболи с награди в зоната на старт-финала. Желаещите могат да се включат в демонстративни тренировки по художествена гимнастика, карате, йога за деца, табата, баскетбол, футбол, брейк, балет и други благодарение на треньори от варненските клубове и школи. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР