Поводът беше изслушването по-рано в пленарната зала на вътрешния министър

...
Поводът беше изслушването по-рано в пленарната зала на вътрешния министър
Коментари Харесай

ПП-ДБ обвиниха в лъжа шефа на следователите Борислав Сарафов и поискаха оставката му

Поводът беше чуването по-рано в пленарната зала на вътрешния министър Иван Демерджиев за гърмежа пред колата на Иван Гешев и по-специално изказванието му, че фамилията на основния прокурор не е пътувало нито в неговата кола, нито в кортежа.

" Още при първичното изказване от мястото на произшествието на зам.-главния прокурор Сарафов той " излъга българската общност и сътвори тежка операция, като съобщи, че в кортежа се е возил основният прокурор и неговото семейство, след което бяха основани настроения за това, че са застрашени брачната половинка, децата на основния прокурор ", упрекна депутатът от ПП-ДБ.

" Днес в пленарната зала от вътрешния министър разбрахме, че това е " безспорна неистина ", добави Атанас Атанасов.

Атанасов прикани затова следствието да бъде отнето от Националната следствена работа, тъй като не й имат вяра.

" При това състояние не можем да бъдем безусловно сигурни, че следствието ще е обективно и цялостно, по тази причина считаме, че делото би трябвало да бъде отнето от Национална следствена служба и разпределено на различен проверяващ орган, който да организира цялостно и обективно следствие. В тази връзка считаме и че Борислав Сарафов би трябвало неотложно да си подаде оставката, поради тази " неистина, която той произнесе в общественото пространство и сътвори такива публични настроения ", съобщи водачът на ДСБ.

Той подсети, че от ПП-ДБ още през цялото време са изразили подозрения за инсценировка и са настояли да се проверява и за това, тъй като имали съмнения по отношение на обективността на обстоятелствата.

" След днешните отговори на вътрешния министър тези наши подозрения се задълбочават ", заключи депутатът. 

По-рано Демерджиев заяви още, че израелският специалист, заведен от следователите на оглед на мястото на гърмежа, е дошъл в страната час и половина преди опита за нападение на Иван Гешев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР