Повишаването на таксите за движение по пътищата след въвеждането на

...
Повишаването на таксите за движение по пътищата след въвеждането на
Коментари Харесай

Транспортни фирми се опасяват от големи загуби заради ТОЛ системата

Повишаването на таксите за придвижване по пътищата след въвеждането на ТОЛ системата ще докара до съществени загуби на транспортните компании.

Това предвижда Койчо Русев, ръководител на Съюза на организациите в автомобилния превоз, Националната транспортна камара и член на управителния съвет на Асоциацията на българските предприятия за интернационалните транспорти и пътищата (АЕБТРИ), пред БНР.

Според него „ продължава да има неизяснени въпроси “ към въвеждането на ТОЛ системата.

" Основната причина е дефицитът на пари за ремонт на пътищата. Съгласни сме, че положението на пътната мрежа, отвън автомагистралите и някои от първокласните пътища към момента е плачевно. Трябва обаче да се потърси заслужено решение. Трябва да се откри подобен метод, който да разпредели тази нужда заслужено измежду всички участници в транспортния развой, да се види кой какво внася в бюджета и да се реши ", разяснява Русев.

По думите му където е въведена ТОЛ системата в Европа, тя обгръща приблизително към 15% от общата пътна мрежа, а при нас се приказва за от 50 до 80%.

Русев е безапелационен, че би трябвало да се обясни дали изобщо има потребност от ТОЛ система, тъй като по думите му „ има форми и средства да се реши въпросът без тази система, да вземем за пример посредством акциза “.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР