Поверията за ноктите са много. Никога не трябва да ги

...
Поверията за ноктите са много. Никога не трябва да ги
Коментари Харесай

Странни предания, свързани с ноктите

Поверията за ноктите са доста. Никога не би трябвало да ги режете в петък или неделя. А най-подходящият ден за това е понеделник, както ни убеждават британските поговорки:

Ако си отрежете ноктите в понеделник, ще получите положителни новини.

Ако ги отрежете във вторник, ще получите нови обувки.

Ако го извършите в сряда, ще тръгнете на път.

 Нокти на ръцете

Ако ли пък си отрежете ноктите в четвъртък, ще получите още обувки.

Отрежете ли ги в петък, с изключение на пари, може да ви мъчи зъбобол или тъга.

В събота в случай че си отрежете ноктите, любовникът ви ще се появи в неделя.

Но не смейте да си режете ноктите в неделя, че ще паднете напряко в ръцете на Дявола.

Рязането на ноктите е нещо доста рисковано заради доста аргументи. Най-важната е, че обрезките могат да попаднат в нечисти ръце и могат да се употребяват, с цел да ви се направи черна магия.

Ноктите, както и други елементи на тялото, се считат за част от човешката душа. Те могат да бъдат употребявани от вещици и други нечисти сили за подготвяне на отвари и заклинания против вас.

 Поверия за нокти

Ако обаче ви се наложи да си скъсявате ноктите, е най-добре да изберете най-подходящия ден за това. Освен това, не би трябвало да ги режете подред. Подобен обред притегля гибелта. Поред се режат ноктите на труповете.

Извитите като на змей и дълги по 10 и повече сантиметра нокти, са били на мода от антични времена, чак до 19 век. В Китай са били считани за белег на хубост и знак на изтънченост.

Те показвали, че притежателят им е благородник и в никакъв случай не е полагал физически труд. За да защищават ноктите си пък, някои поставяли сребърни и златни напръстници на тях.

Белите петънца, които през днешния ден потвърдено са породени от калциевите натрупвания, в предишното са свързвани с доста суеверия. Наричани са късметчета и съгласно фолклора " Късметче по пръстите - парите ти бягат; късметче на палеца - сами те намират ".

Друго вярване пък приписва на късметчетата функционалността да предвещават благосъстояние. Тези по палците - ще получите подарък, върху показалеца - демонстрират какъв брой другари имаш, върху междинния пръст - какъв брой неприятели, на безимените - чакай писмо, а на кутрето - гответе се за път. Общият брой на късметчетата на пръстите ви пък издават какъв брой на брой неистини сте изрекли.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР