Повечето хора си мислят, че за да растат растенията им

...
Повечето хора си мислят, че за да растат растенията им
Коментари Харесай

Садете тези растения едно до друго за богата реколта

Повечето хора си мислят, че с цел да порастват растенията им са нужни единствено вода и слънце. Това обаче надалеч не е по този начин и е единствено част от главните неща, които са нужни, с цел да дадат плод. Нужно е и да ги комбинирате по подобаващ метод, с цел да могат да си взаимодействат по най-хубавият метод и дадат плодове.

Има растения, които са родени едни за други и си оказват помощ по този начин, както никой различен. Те са известни под името „ компаньони “. Те си дават взаимно сянка, защищават се от инсекти или пък притеглят такива за опрашване. Някои семена виреят доста по-добре, когато са посадени наоколо. В идващите редове ще посочим най-хубавите комбинации, които да засаждате дружно.

Зеле и клеоме

Зелето обича да бъде на сянка, само че също по този начин и да има светлина. От друга страна растението клеоме е задоволително високо и може да се обезпечи точно такава сянка. Двете взаимно си оказват помощ и в случай че имате зеле наоколо до цветето, ще се радвате на богата зелева годишна продукция.

Царевица и бобови растения

Бобовите растения са увивни и имат потребност от светлина. Това и ги подтиква да порастват още по-нависоко, с цел да доближат до нея. Те обаче притеглят разнообразни инсекти. Това от своя страна оказва помощ на царевицата да се оправи с вредителите. По този метод двете растения си оказват помощ взаимно да порастват.

Пъпеш и невен

Пъпешът пораства на земята и надлежно доста постоянно има проблеми с червеите. Вместо да пръскате реколтата си с разнородни препарати с неразбираем състав, които имат временен резултат, то по-добре се възползвайте от невена. Силният му мирис ще нервира този жанр вредители и те просто не припарват до него. Това е на ниска цена, безвредно, само че и красиво решение на казуса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР