Повечето хора са склонни към напълняване през студените месеци от

...
Повечето хора са склонни към напълняване през студените месеци от
Коментари Харесай

Какво да ядем през зимните месеци, ако не искаме да качваме килограми

Повечето хора са склонни към напълняване през студените месеци от годината. Това са тези няколко кг, имащи за цел да предпазят тялото ни от студа.

Липсата на слънчева светлина ни подтиква към меланхолия. Оттам се отключва и желанието ни да консумираме повече и по-вредни храни. Не след дълго, когато се качим на кантара, виждаме, че сме с няколко кг от горната страна.

Мнозина усилват приема на месо, тестени храни и сладкиши през студените дни от годината. Лошото е, че с настъпването на пролетта се подлагаме на фрапантни диети, а това съумява доста да стресира организма ни.

Най-добре би било, в случай че въобще не се стига до качването на тези нежелани килограми. Хората, които се хранят здравословно и уравновесено, рядко се оплакват от напълняване през зимата.
Ето какво е целесъобразно да ядете през зимата, в случай че не желаете да качвате килограми:
Липсата на йод и магнезий освен забавят обмяната на веществата, само че и тялото мръзне. Ако не одобряваме храни, в които има желязо, това може да докара до анемия и още веднъж да понижи устойчивостта ни към студа.

Калият също е доста значим, когато става въпрос за зимните месеци. Много е значимо да акцентираме на храни, които са богати точно на тези субстанции.
Какво се случва когато спрем да ядем самун
Манията по нисковъглехидратната диета набира от ден на ден сили. Хлябът е неразрешен. Пастата – надценявана. Диетолозите експериментир...
Прочети повече
Йод се съдържа главно в морската риба и морските блага. Това вещество е в огромни количества в яйцата, морковите, картофите и аленото цвекло. Важно е зимата да похапваме банани, сушени плодове, фасул, риба и месо, тъй като в тях се съдържа калий.

Месото, яйцата и рибата са богати и на желязо. В съвсем всички плодове, зеленчуци и подправки се съдържа магнезий, в това число в млякото и месото. Добре би било, в случай че в студените месеци човек употребява повече нискомаслено мляко, тъй като с изключение на магнезий, в него се съдържат и доста други потребни субстанции.

Това са една част от храните, които е целесъобразно да консумираме през зимните месеци, в случай че желаеме да се усещаме здрави и в добра форма.

Още от ПОЛЕЗНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР