Повече средства, вложени в борбата срещу изменението на климата. За

...
Повече средства, вложени в борбата срещу изменението на климата. За
Коментари Харесай

Йелън иска от бизнеса повече средства за борба с климатичните промени

Повече средства, вложени в битката против изменението на климата. За това ще упорства министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън. Тя ще насочи настояването по време на среща във вторник с водачите на финансовата промишленост съобщи " Блумбърг ".

Сред ръководителите, които се чака да участват на срещата, са: основният изпълнителен шеф на Bank of America Corp. Брайън Мойнихан; основният изпълнителен шеф на State Street Corp., Рон О`Ханли; ръководителят на BlackRock Inc., Лари Финк; и Джон Доер, ръководител на Kleiner Perkins, съгласно листата, получен от Bloomberg News. Майкъл Блумбърг, мажоритарен притежател и създател на Bloomberg News, също би трябвало да участва.

Срещата се провежда от Финансовия алианс на Глазгоу за Net Zero, група към Организацията на обединените народи, управлявана от някогашния шеф на Bank of England Марк Карни.
 Байдън оказва помощ на климата с възобновима и нуклеарна сила, и с дребни модулни реактори
Байдън оказва помощ на климата с възобновима и нуклеарна сила, и с дребни модулни реактори

Съединени американски щати и Румъния стартират създаване на първа по рода си АЕЦ с дребен модулен реактор в Румъния

Джон Мортън, началник на политиката за климата на Йелън, сподели, че тя ще напомни на срещата отчета от 21 октомври на Съвета за финансова непоклатимост и контрол, който дефинира изменението на климата като " възходяща опасност " за финансовата непоклатимост в Съединени американски щати.

Мортън повтори вярата на администрацията на американския президент Джо Байдън за световен ангажимент от 100 милиарда $ държавни средства годишно за справяне с изменението на климата до 2023 година Но частният капитал, сподели той, ще се окаже по-голям за постигането на задачата на Парижкото съглашение за чисти нулеви въглеродни излъчвания до 2050 година

Живеем в повратен миг от историята на света и с всеки ден цената на бездействието ни във връзка с климата пораства. Такова обръщение насочи. По думите му, постигането на задачата да се задържи световното стопляне в границите на 1,5 градуса по Целзий може да бъде реализирана единствено с общи старания , само че към този момент човечеството не се оправя с тази задача. Той акцентира, че измененията в климата опустошават света, заплашват животи, нанасят на международната стопанска система вреди за трилиони долари.

Байдън се ангажира, че страната му ще предприеме " дейности, а не думи " за ограничение на климатичните промени. Стремежът е до 2030 година Съединени американски щати да понижат парниковите си излъчвания с 50-52% спрямо равнището от 2005 година
 Г-20 дадоха обещание да се оправят с екзистенциалното предизвикателство климата
Г-20 дадоха обещание да се оправят с екзистенциалното предизвикателство климата

Г-20 дава отговор за към 80% от световните излъчвания на парникови газове
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР