Времето не е много за плаж, но откриваме летния сезон

...
Времето не е много за плаж, но откриваме летния сезон
Коментари Харесай

Напук на лошото време курортите откриват летния сезон

Времето не е доста за плаж, само че откриваме летния сезон този петък. Всеки курорт последователно ще отвори порти. Официално на 17 май началото се слага в Несебър. Прогнозите тази година са за повече туристи спрямо предишния летен сезон.

" За летния сезон сме подготвени, само че за времето не можем да подсигуряваме слънце. Курортите и хотелиерите са подготвени, туристите са добре пристигнали ", съобщи ръководителят на Българската асоциация на туристическите организации Светлана Атанасова пред Bulgaria ON AIR.

2024 година към момента продължава да е сложна за българския туризъм, изключително обръщайки внимание на близостта на военните спорове до страната.

" Основният пазар е Европейският съюз. Добре пристигнали са гостите от Румъния, Сърбия, Турция. След Европейския съюз са Англия и Израел. Това са обичайните пазари, които познават България като туристическа дестинация, а пък ние като страна, която ги посреща знаем техните привички и условия ", означи Атанасова.

Тя добави, че и тази година, както и предходната, не се чакат туристи от Русия, Украйна и Молдова.

В месеците юни, юли и август има доста туристи, само че крилата на сезона са доста по-слаби, спрямо предходни години ", акцентира ръководителят на Българската асоциация на туристическите организации.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР