Държавата дари на Приморско апетитни терени с обща площ от

...
Държавата дари на Приморско апетитни терени с обща площ от
Коментари Харесай

Държавата дари на Приморско апетитни терени

Държавата подари на Приморско апетитни терени с обща повърхност от над 14 декара в най-хубавата част на морското курортно градче – на носа на полуострова, където се свързват главните улици „ Ропотамо “, „ Трети март “ и „ Черно море “.

С решение на Министерски съвет от 15 май община Приморско получава терените, които от далечната 1960 година бяха благосъстоятелност на Министерство на вътрешните работи и „ простосмъртните “ не можеха да припарят до тях – местността Боруна беше употребена за гранична застава и за почивен дом на Министерски съвет, а ограничаваща преграда и денонощна въоръжена защита пазеха властниците.
През последните 20 години бяха правени многократни опити апетитните парцели с панорамна панорама към Черно море да бъдат върнати на община Приморско, само че все нещо и някой спъваше процедурата. По пазарни цени цената на дарените от Министерство на вътрешните работи имоти в интерес на Приморско надвишава 10 милиона лв..
През последните месеци кметът на курортното градче Иван Гайков и вътрешният министър Калин Стоянов съумяха да задвижат колелата на тромавата държавна машина и със съдействието на Министерството на районното развиване и благоустройство, регионалния шеф на Бургас Мария Нейкова и Министерски съвет терените към този момент са трансферирани безплатно от Министерство на вътрешните работи на Община Приморско.

Кметът Иван Гайков няма да лее бетон и да застроява красивата околност Боруна, а още тази есен, след приключването на дейния туристически сезон, ще започва построяването на моден градски парк с алеи за
Озеленяване, зони за спорт, фитнес уреди, детски площадки и нова открита сцена за културни събития. Върху част от дарените терени общината ще построи и зона за свободно паркиране.

„ Това е измежду най-значимите събития за развиването на Приморско като туристическа дестинация. Уверен съм, че решението ще даде мощен подтик в развиването на нашата община като желано място за отдих и отмора на милиони туристи “, разяснява във Facebook страницата на Община Приморско кметът Иван Гайков.

Енергичият градоначалник тотално преобрази образа на Приморско, откогато встъпи в служба предходната есен. През последните 8 месеца в китното курортно градче на юг от Бургас бяха главно ремонтирани основни улици и пътни артерии, построи се нова крайбрежна алея до Южния плаж, а локалната черква се снабди с нов покрив, цветна градина и ангажимент за създаване на комфортен градски площад пред дверите на храма Господен. Подходите и към двата плажа на Приморско също са с нов образ, а храстовата растителност, скриваща от десетилетия вливащата се в Южния плаж река Дяволска, към този момент е изцяло отстранена и разкрива цялата хубост на природата. Неотдавна Приморско показа и първото туристическо лого на града на влиятелното ревю за кемпери и еко туризъм Explore The World 2024 в Бургас./ pik.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР