Повече пътни полицаи ще подпомагат движението в цялата страна от

...
Повече пътни полицаи ще подпомагат движението в цялата страна от
Коментари Харесай

Полицията затяга контрола по празниците

Повече пътни служители на реда ще подкрепят придвижването в цялата страна от на следващия ден до 3 януари. Това съобщи Мария Ботева от Пътна полиция по отношение на подхванатите от Министерство на вътрешните работи ограничения за спокойното протичане на идните празници, оповестява БГНЕС.

Тя уточни, че по време на празничните и почивните дни ще продължи контролната активност както в пиковите часове, по този начин и през нощта . Ще бъде прибавен и линеен надзор. Основно ще се следи за осъществяването на неправилни маневри, придвижване в противоположната лента, както и за съблюдаване на пътните правила.

Ботева уточни, че директно след Нова година ще бъде извършена и с пециализирана акция против пшофирането с превишена скорост, след приложимост на алкохол и опиати, както и от неправоспособни водачи.

По нейни думи за предходната година за коледните празници общо формираните санкции за административни нарушавания са 40 558, от тях 14 501 са фишове, 22 171 електронни фиша за скорост и 185 фиша за липса на застраховка " Гражданска отговорност ".

При произшествия за предходната година са починали 18 души.

Няма взрив на кражбите, през 2019 година те са били над 5 000 за 11-месечен интервал, до момента в който в този момент такива числа не се виждат. Това съобщи от своя страна Росен Белишки, контрольор към престъпна полиция.

Той обаче регистрира, че кражбите посредством отключване на евтините патрони не престават да са постоянно срещани. Белишки посъветва жителите да има здрава железна врата със секретни патрони.

Той означи, че във връзка с работата на престъпната полиция няма да се прекъсва със профилираните интервенции и ще се правят инспекции на терен.
 КАТ хвана 16 пияни и 8 дрогирани водачи за ден
КАТ хвана 16 пияни и 8 дрогирани водачи за ден

Проверени са общо 9010 моторни транспортни средства

Главен контрольор Борислав Ботев от отдел " Лицензиране и надзор на частната охранителна активност " посочи, че ГДНП е провела срещи с асоциациите, осъществяващи охраняем надзор, както и че са изпратени указания за установяването на сигурността на жителите.

Създадена е организация за в допълнение охранително наличие към железопътните станции и автогарите, комерсиалните центрове, моловете, парковете, както и на местата, на които се продават пиротехнически средства.

До момента са осъществени инспекции на над 1 800 увеселителни обекта, като в 313 са открити неизправности.

От полицията прецизираха, че най-честите нарушавания са неналичието на документи или несъздадени условия за пожарна сигурност. Съставени са 19 акта за административни нарушавания.

В новогодишната нощ ще бъде осъществено дежурство с пожарни коли в централната част на София, Варна и Велико Търново.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР