Повече пари в джобовете на потребителите и по-голяма събираемост. Правителството

...
Повече пари в джобовете на потребителите и по-голяма събираемост. Правителството
Коментари Харесай

Дават по 300 евро при плащане с карта - къде?

Повече пари в джобовете на потребителите и по-голяма събираемост. Правителството в Италия е с нова концепция за стопански тласъци посред рецесията. Премиера Джузепе Конте обмисля да възнагради с €300 всеки италианец, който заплаща покупките си с карта, в опит да откаже жителите от банкнотите и монети - и избягването на заплащане на налози, което идва с тях.

Програмата ще продължи до 2022 година Правителството ще връща 10% от цената на преводите на жителите, като общата сума ще доближи до €300, написа Bloomberg, цитирайки свои източници. Нещо повече, участващите италианци ще имат шанса да завоюват общо €300 млн. в лотария.

Министрите в третата най-голяма стопанска система в еврозоната се надяват, че политиката, ориентирана и към окуражаване на потребителските разноски, ще промени навиците на популацията, което настойчиво отхвърля цифровите заплащания. В същото време мярката би трябвало да понижи сивия дял на стопанската система, който все още се пресмята на 12%.

И в този момент на Ботуша върви друга
лотария с касови бележки - опит за тласък италианците да желаят касови бонове при извършване на покупки.

Но в Италия обичат своите банкноти - урок, който няколко следващи държавни управления научиха по сложния метод. Когато Марио Монти ограничи физическите заплащания до €1 хиляди по време на еврокризата, мярката се оказа толкоз политически непопулярна, че наследникът му Матео Ренци я анулира мигновено.

23 страни в района употребяват по-малко кеш в сравнение с италианците. Едно изследване от 2016 година споделя, че в 86% от преводите в страната употребяват банкноти.

Този път концепцията може и да проработи. Covid-19 към този момент сътвори до известна степен злост в хората да заплащат с банкноти, които сменят притежателя си по няколко пъти всеки ден.

Планът на Конте би трябвало да добие приключен тип през идващите седмици.

Но при заплащания с карта не става въпрос единствено за табиет. Таксите, които търговците би трябвало да заплащат, не се харесват на всички. А част от бизнеса се оплаква и от слаб интернет. " Пълним една фуния със сладолед за 15 секунди, а заплащането лишава 20 ", споделя Паоло Костантини, продавач край Колизеума.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР